Subotički džudo bogatiji za majstora

Subotički džudo bogatiji za još jednog majstora nosioca crnog pojasa.
.
Subotičanin Đorđe Milošević dana 28. januara 2012. godine u Novom Sadu, SC „Spens“ u Sali UJISK Slavija pristupio je polaganju završnog ispita za crni pojas 1.DAN stepen u džudo sportu. Nakon uspešno prikazanog sveukupnog znanja Đorđu je dodeljena diploma,zvanje majstora i mogućnost budućeg nošenja crnog pojasa.

Polaganje za Majstorske i Više majstorske pojaseve je kao i svih predhodnih godina organizovao DAN Kolegijum i njegova Komisija za sve kandidate koji su stekli uslov za izlazak na polaganje. Preduslov su bile minimalne godine života, predhodni stepen ili pojas, vreme provedeno u zadnjem stepenu, učešće na takmičenjima i ostvareni takmičarski poeni, a mogli su se prijaviti džudisti i džudo radnici iz Srbije, Bosne i Hercegovine (Republike Srpske) i Crne Gore (na osnovu odluke EJU da je Judo Savez Srbije mentor navedenim stranim džudo savezima).

Judo Subotica Djordje Milosevicslika: Đorđe Milošević, majstor džudo-a

.
U cilju priprema Judo Savez Srbije organizovano je i hospitovanje na kome su kandidati za polaganje majstorskih pojaseva mogli da utvrde znanja i da isprave eventualne greške. Hospitovanje je održano 26, 27 i 28. januara 2012. u džudo Sali UJISK Slavijja – Novi Sad.
.
Evropska Džudo Unija (EJU) i Svetska Džudo Federacija (IJF) donele su jedinstven pravilnik (DAN – tabelu) za sticanje Majstorskih (crni od 1 – 5 DAN stepena), Viših Majstorskih (crveno-belih 6 – 8 DAN stepena) i Visokih Majstorskih (crvenih 9 i 10 DAN stepen) pojasa, kojeg se moraju pridržavati sve članice EJU i IJF. Poštujući ovaj Pravilnik DAN Kolegijum JS Srbije je strogo vodio računa o pridržavanju postavljenim kriterijumima.
.
Đorđe Milošević – džudo završni ispit, Nage No Kata majstorski 1.DAN stepen

 

.
video prilog polaganja možete pogledati .KOMENTARI

  1. Mila kaže:

    Prelepo DJORDJE CESTITAM!  🙂

OSTAVITE KOMENTAR