Džudo klub Subotica na takmičenju u Siklós Banji u Mađarskoj

Džudisti Milovanoviću bronza u Madjarskoj

U Siklósu (Mađarska). 27. i 28.avgusta 2011. u kategoriji mlađih pionira Nemanja Milovanović osvojio je treće mesto u kategoriji preko 66kg, dok je Luka Fanović pokazao zavidan talenat, borbenost i veliku želju za pobedom tokom borbi u kategoriji do 38kg.

Judo Subotica - Siklos Madjarska

Jedan od najvećih događaja ove godine za mlade uzrasne kategorije X. po redu „Tenkes Kup“ džudo takmičenje održano je proteklog vikenda 27. i 28.avgusta u Mađarskom gradu Siklós, pokraj novizgrađenog kompleksa termalne banje. Turnir već godinama tradicionalno okuplja klubove i takmičare iz više zemalja.

.
Ove godine su pored domaćina Mađarske svoje učešće uzeli i klubovi iz Slovačke, Hrvatske, BiH, Ruminije, Rusije, Belgije, Austrije, kao i Srbije. Tokom ova dva dana nadigravala su se 32 kluba i više od 500 takmičara i takmičarki.

.

Drugog dana takmičenja pravo učeća su imali poletarci, mlađi pioniri i stariji pioniri kategorija U11, U13 i U15. Broj takmičara drugog dana je iznosio preko 280.

.

Kao predstavnici Srbije i džudo kluba JK „Subotica“ iz Subotice, Luka Franović i Nemanja Milovanović nastupili su u kategoriji mlađih pionira.

.
Luka Fanović se nakon kraće pauze ponovo vratio redovnom takmičenju. Nastupivši u kategoriji do 38kg, u izuzetno teškoj konkurenciji pokazao je zavidnu borbenost i želju za pobedom, iako ovoga puta nije uspeo da ostvari plasman za medalju.

.

Nemanja Milovanović je i pored povrede koja ga je pratila od samog početka u kategoriji preko 66kg uz dve pobede i jedan poraz u grupi od 9 takmičara uspeo da osvoji treće mesto i okiti se bronzanim odličijem.KOMENTARI

  1. djomla kaže:

    Kao po običaju najpozitivnije vesti dolaze od sportista. Sva podrška Milovanoviću u daljem radu!

  2. boki kaže:

    da,samo je u Subotici generalno u svim granama sporta problem novca,bravo samo tako nastavite,bolje sport nego ulica

OSTAVITE KOMENTAR

+ 22 = 23

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 12 + 14 ?
Please leave these two fields as-is: