Jutarnja kafa

Lepa je ako vam je skuva neko drugi, sve što treba da uradite je da malo sačekate i pripremite cigare da bi užitak bio potpun.

Međutim ako je kuvate sami onako izgubljeni i još "nerasanjeni" može da se desi svašta, tipa da posolite umesto da pošećerite ili da iz frižidera uzmete jogurt umesto mleka pa da je upropastite i morate da kuvate ponovo.

citat sa Vukajlije

A zašto bi dva puta kuvali kafu, kad možete da odete do „Atrium Caffe“ u hotelu Galleriji gde od 21.marta traje akcija pod sloganom: „Atrium Caffe vam želi Dobro Jutro“. Akcija je namenjena svim ranoraniocima koji u vremenu od 7 do 9h mogu da popiju prvu jutarnju kafu po ceni od 59,00 rsd.

Slika

A kada je reč o kafi, različita su mišljenja o tome da li treba piti kafu kao i koja je to dnevna doza koja ne može napraviti štetu ili čak može biti od koristi?!

Kako prenosi WebMedicina, nedavno su grčki stručnjaci sa Univerziteta Harikopio, objavili da par šolja dnevno može biti od koristi kod onih koji su preživeli srčani udar da bi izbegli buduće ozbiljne probleme, ali pod uslovom da imaju normalan krvni pritisak.

Kafa ubrzava rad srca i ovakav zaključak je na prvi pogled nelogičan. Međutim, njihovo istraživanje je bilo vrlo detaljno i tome u prilog govori činjenica da je sprovedeno na 374 pacijenta koji su preživeli srčani udar ili neki drugi oblik koronarne komplikacije.

Utvrđeno je da oni koji piju do dve šolje kafe dnevno (uz uslov da im je krvni pritisak normalan), imaju 88 procenata manji rizik da dožive stanje u kom srce ne može pravilno da radi odnosno da ispumpava krv i koje se stručno zove leva vertikularna sistolička disfunkcija, odnosno LVSD Ona obilno prethodi otkazivanju srca, tvrde ovi stručnjaci.

S druge strane, kod ispitanika koji su imali povišen krvni pritisak, kafa nije bila od koristi i upravo surptono – povećavala je mogućnost razvoja LVSD.

Dr Kristina Marija Kastorini koja je bila učesnik ovog istraživanja kaže da kafa sadrži više biološki aktivnih susptanci koje mogu imati povoljno dejstvo na organizam, ali i štetno bar kada je u pitanju kardiovaskularni sistem.

Kafa je bogat izvor hloronične kiseline i antioskidanasa za koje je utvrđeno da imaju zaštitno dejstvo, ali u zavisnosti od toga ko konzumira ovaj napitak. Stoga oprez!KOMENTARI

 1. Atrium Caffe kaže:

  U žurbi ste ili prolazu? Kupite našu „Kafu za poneti“!
  -Espresso kafa.
  -Ness kafa.
  -Kafa bez kofeina.
  -Domaća kafa.
  -Cappuccino.
  Po prihvatljivoj ceni od 59,00rsd.

  Da ne bi ostali zanemareni oni koji vole „dobru kapljicu“ od 1 Aprila Atrium Caffe nudi snižene cene alkoholnih pića.
  -Johnny Walker
  -Ballantines Finest
  -Smirnoff Vodka
  -Finlandia Vodka
  -Bacardi
  -Tequilla
  -Martini
  -Campari
  I to sve po ceni od 100,00rsd.
  Pred nama su meseci prepuni sportskih dešavanja, stoga vam pružamo mogućnost praćenja sportskih događaja na našem velikom video bimu.

  Početkom Aprila se otvara nova bašta “Atrium Caffea” ispred Capriola.
  Sa kapacitetom od 40 sedećih mesta, ugodnim stolicama, idealna za predah, dobru kafu I druženje.

  Srdačni dobrodošlicu želi vam vaš Atrium Caffe.

OSTAVITE KOMENTAR