Kad će biti bolje? Bolje je već bilo.

Godine 1969. predviđanja su bila da će dvehiljaditu godinu dočekati dve trećine tada živih Jugoslovena. Futurolozi su tvrdili da će do tada ljudski vek biti sto pedeset godina. Po ekonomskim trendovima 1962 – 1967. godine, naša zemlja je trebala da stigne Francusku 1985. godine a sustizanje Švedske je trebalo da se čeka do 2000. godine.

1967. godina

Nakon 1990. godine, ulogu prognozera naše budućnosti su preuzeli političari iz vlasti i opozicije, uglavnom u vreme izbora. Opet je Švedska bila mera.

 

Danas u 2014. godini, u ekonomskim prognozama gledamo u nazad, u 1989. godinu. Koliko će godina ili decenija trebati da  dostignemo nacionalni dohodak koji smo imali tada. Neko bi pomislio da smo te 1989. živeli u blagostanju i bili zadovoljni.

Kriza je bila i tada ali niko nikada ne razmišlja da posle lošeg može da bude gore. Možda je baš ovo vreme nekakvo zlatno doba kojeg ćemo se jednog dana sećati, jer će nam tada biti mnogo lošije.

 

Ovo jeste teško vreme ali je ovo NAŠE vreme. Kakvo god da je, ono nezadrživo ističe. Oni malobrojni koji istinski veruju u Boga, raduju se prolasku vremena jer su tako bliže spasenju i večnosti.

Alavantic-Aleksandar-3

manifestacioni trgKOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR