Kad policija hapsi, a sud oslobađa!

Za svega 36 sati, od subote u tri časa ujutro do nedelje u 17 časova, kuća Subotičanina Nenada Jovanovića, koja se trenutno adaptira i dograđuje, tri puta se našla na meti istih lopova koji su odneli bakarne oluke, gasne i električne instalacije, kao i veće količine alata piše današnji "Blic". Ono što je još neverovatnije jeste da su lopovi bar u dva navrata tokom vikenda hapšeni, da je kod njih pronalažen ukradeni materijal, koji je delimično i vraćen oštećenom, ali ih je sud svaki put oslobađao i oni su se vraćali na mesto zločina.

Slika

Ogorčeni Nenad Jovanović kaže da je šteta veća od 10.000 evra, a da se sve moglo izbeći da je dežurni sudija Osnovnog suda zadržao provalnike.

– U subotu ujutro me je pozvao majstor koji radi na adaptaciji kuće i rekao da su poskidani bakarni oluci i cevi za centralno grejanje, te da je isečena ograda i da su lopovi kroz nju ušli u dvorište. Pozvao sam policiju i oni su me obavestili da su oko četiri ujutro uhapsili dve osobe sa tim materijalom koji su gurali u kolicima, samo nisu znali odakle je ukraden. Očekivao sam da je hapšenjem počinilaca završen ceo slučaj i nisam mogao ni da pomislim šta će se desiti kasnije – priča za Blic oštećeni.

Međutim, isti scenario ponovljen je i u nedelju ujutro. Majstori su ponovo nazvali, a ovoga puta šteta je bila još veća.

– Ušli su u drugi deo kuće i ukrali kompletan alat, razbili su zid i izvlačili bakarne instalacije. Nisu odvrtali cevi, već su sve sekli kako bi što pre završili, pa je šteta mnogo veća od same vrednosti odnešenog materijala. Da sam ranije pustio plin u instalacije, mogla je cela kuća otići u vazduh, zajedno sa razbojnicima – dodaje Jovanović.

U nedelju oko 13 časova Nenad Jovanović je otišao kod prijatelja da se raspita za iznajmljivanje privatnog obezbeđenja koje bi mu noću čuvalo kuću dok se ne završi adaptacija. Kada se oko 17 časova vratio, zateklo ga je novo neprijatno iznenađenje.

– Plinske kutije su bile potpuno rasturene, a iz zida iščupano još instalacija. Nisam mogao da verujem šta se dešava, kao ni policajci, koji treći put izlaze na lice mesta. Rekli su mi da je istražni sudija, nakon saslušanja, pustio one koji su prethodnih dana pljačkali moju imovinu oko 11 časova tog jutra. Svašta mi je posle toga padalo na pamet – ističe Nenad Jovanović.

Tek juče je istražni sudija Osnovnog suda, prema rečima Jovanovića, podigao optužnicu i izdata je poternica za lopovima.

– Policija je zaista korektno odradila svoj posao, razbojnici su hapšeni, meni je čak i vraćen i veći deo ukradenog materijala, ali ih je sud puštao i oni su ponovo dolazili u moju kuću, što me koštalo mnogo novca. U sudu su mi se pravdali da nisu imali osnova za njihovo duže zadržavanje. Tačno je da vrednost odnesenog materijala nije velika, ali je šteta koja je nastala razbijanjem instalacija, kutija i štemanjem zida ogromna – zaključuje ogorčeni Nenad Jovanović.

Izvor: BlicKOMENTARI

  1. car kaže:

    Kad jedared prodjem ovo stanje lutke(apsolvent prava)i postanem leptir u obliku sudije,ma kog suda,evo obecavam,gospodinu pokradenom i svim slicno ostecenima,gonicu bagru lopovsku ,kriminalno prekrsajnu,koruptivnu il kakvu vec,do panja,cisto onako rekreativno,kad me vec zakon ne obavezuje na pravi nacin.

OSTAVITE KOMENTAR

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 10 + 2 ?
Please leave these two fields as-is: