Kada će biti gotova pruga Senta – Subotica?

Remont regionalne pruge od Subotice do Sente duge 38,5 kilometra, koji je počeo 1. aprila 2019. godine imao je rok da bude završen za 270 dana i da vozovi krenu do kraja 2019. godine.

Radovi su krenuli dobro, iako je tempo nagovestio da će rok biti probijen jer je zamena starih šina nakon šest meseci stigla tek do pola. Datum završetka je pomeren za mart 2020. ali ni tada nije završen posao. Leto je došlo a na pruzi više ni nema radnika ni mašina pa se putnici pitaju da li je železnica odustala od ovog projekta.

Član Opštinskog veća Sente zadužen za privredu Viktor Varga izjavio je za RTV da će Pruga Senta – Subotica biti završena do kraja godine.

Reč je o projektu od velikog značaja ne samo za Sentu, nego i za region – rekao je.

Ova linija značajna je i za putnički saobraćaj. Novi motorni vozovi saobraćaće novom prugom brzinom od 80 kilometara na sat. Oni će stizati za manje od 40 minuta od Sente do centra Subotice.

“Krajem godine pokušaćemo da se dogovaramo i o novom redu vožnje, u skladu sa potrebama stanovništva, da li ćemo neke polaske pomeriti, ili možda imamo šansu i da povećamo broj polazaka” potvrdio je Varga i dodao da je sad je cena karte 150 dinara.

“Moram naznačiti da lokalna samouprava svake godine učestvuje u sufinansiranju voznih karta sa dva miliona dinara” kaže Varga.

Železnica stiže i do rečne luke “Senta”. Reč je o industrijskom koloseku. On je takođe značajan za naš grad i za region. U planu je obnova i ovog dela pruge, rekao je Varga za RTV.KOMENTARI

 1. Trovach kaže:

  Dakle, da zapamtimo, bice gotovo do kraja godine. Da li su rekli koje?

 2. Caru carevo kaže:

  Ni jedan posao ne započinju da bi završili. To im se ne isplati.

 3. Mozakss kaže:

  185 din od subotice do sente i obrnuto u jednom pravcu.
  Gde nadje 150..?

 4. Tako treba kaže:

  Ako sad, ove godine, završe prugu biće kao Mrkonjić-pre roka a to se Faraonu neće svideti. Dakle, kako SNS program kaže, “Srbija 2020-2025” u ovom roku biće… Zaposleno 2 boktera

 5. Vasutas kaže:

  @Mozakss
  Povratna karta košta 300 din.

OSTAVITE KOMENTAR