Kada hodaš gledaj gore i dole!

Nema mesta opasnosti od poplava koje može da prouzrokuje otapanje snega, ističu u Republičkom hidrometeorološkom zavodu. Međutim, ukoliko ste imali priliku da danas prošetate gradom, možete da primete u se u mnogim ulicima usled otapanja snega nakupila voda. Pitanje je samo kako će sada da Subotičani koji su se proteklih dana borili sa snegom i ledom izbore sa blatom i kaljugom koja se stvara.

 

“Veoma je važno pratiti celodnevne temperature, odnosno da to što je u narednih nekoliko dana najavljena temperatura od oko pet stepeni iznad nule, a u nekim krajevima čak i 10 stepeni, ne znači da će se sneg naglo topiti, jer će minimalne dnevne temperature i dalje biti ispod nule”, rekao je direktor RHMZ-a Milan Dacić.

 

Sa druge strane blago otopljenje dovelo je i do toga da morate da čuvate glavu od ledenica!

 

 

Tako da kada hodate preporučljivo je da gledate i gore i dole, jer morate da čuvate glavu od  snega i ledenice s krovova, a po trotoarima, kojima može da šetate čuvajte se leda! Komunalna policija je obeležila više od 40 lokacija u gradu koje predstavljaju opasnost za građane zbog obrušavanja leda i snega. Vlasnici objekata su u obavezi da uklanjaju taj sneg i led sa svojih krovova i terasa, a tamo gde to nije moguće u pomoć priskaču vatrogasci i alpinisti.KOMENTARI

  1. zvrk kaže:

    pazi na klizanje

  2. cjoska kaže:

    ovaj razgovor uopste nije nista novo,ja ne znam komunalna zasto postoji ali jako malo prituzbe su dosad resili

  3. cjoska kaže:

    u ulici Baranjskoj recimo uzalud prijavljujete da kamioni stoje parkirani na pesackoj stazi (kucni broj 30-i neki da bi gospoda komunalci mogli naci)nista se ne preduzima.A PROBAJTE VI DA SE PARKIRATE ISTO TAKO….

OSTAVITE KOMENTAR