Kadrovske promene u ŽFK Spartak

U ženskom fudbalskom klubu “Spartak” u toku je planska zamena igračkog kadra. Sve strukture kluba su saglasne sa činjenicom da su igra i rezultati subotičkog kluba napravile prekretnicu u ženskom fudbalu Srbije i iz tog razloga su “plave golubice” sve češće na meti visoko budžetskih klubova iz Evrope.

 

Definitivno iz “Spartaka” ovoga leta odlazi šest igračica. Tri igračice; Marija Radojičić, Enganamouit Gaelle i Jelena Čanković,  odlaze jer su dobile angažmane velikih evropskih klubova. Tri igračice koje su imale manju minutažu u prethodnoj sezoni, zbog izuzetno jake konkurencije, podržane su  od rukovodstva  kluba  da se oprobaju u drugim klubovima domaćeg prvenstva. Pomenutu grupu predvodi iskusna Mirela Tenkov, doskorašnja igračica Spartaka, koja će karijeru nastaviti u kruševačkom Napretku kao i Stefana Daničić. Marija Čubrilo je dobila saglasnost da po svom izboru potraži za sebe odgovarajući klub u zemlji ili inostranstvu.

 

Rukovodstvo ŽFK “Spartaka” ne krije zadovoljstvo što su njihove igračice na meti velikih klubova Evrope. Sportski direktor kluba Bojan Arsić je rekao:

 

“Ponosni smo na činjenicu da su stručnost i rezultati našeg kluba zapaženi i priznati od najelitnijih fudbalskih stručnjaka i što se igračicama našeg kluba otvaraju vrata najboljih klubova Evrope. Što se tiče aktuelnih kadrovskih promena u klubu, naš klub je na vreme razmišljao o kadrovskoj reformi, pa je još početkom godine doveo adekvatna pojačanja. Te igračice su se u međuvremenu odlično uklapile u tim, a od njih se u predstojećoj sezoni očekuje da na najbolji način zamene odlazeće igračice. Što se tiče učešća našeg kluba na predstojećem turniru za Ligu šampiona, ne isključujem mogućnost da dovedemo namensko pojačanje, ali ukoliko dođe do realizacije takvog angažmana, javnost će blagovremeno biti obaveštena.”KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR