Kafići Galija i Džentlmens smanjili buku

„Ove godine je mnogo manje prijava što se tiče buke koja potiče iz ugostiteljskih objekata u odnosu na prethodne godine.  Komunalna policija je ta koja redovno u noćnim satima obilazi i kontroliše lokale ili izlazi na proveru na osnovu prijave građana. Inspekcija Gradsku Odluku o merama za zaštitu od buke u životnoj sredini sprovodi tako što u letnjim mesecima organizuje akcije i utvrđuje koliko se ona poštuje od strane vlasnika ugostiteljskih objekata“, kaže za Subotičke novine Ksenija Erdeg, ekološki inspektor.

 ksenija erdeg

Ksenija Erdeg, ekološki inspektor: Kontrola buke iz ugostiteljskih objekata sprovodi se tokom letnjih meseci

Kada je reč o buci iz kafića, postoje problematična mesta koja godinama zadaju muke inspekciji, kao što su „Džentlmens“ i „Galija“, a sada je tu situacija ipak izmenjena pošto se „Galija“ – „dovela u red“, dok „Džentlmens“ ima zvučnike usmerene prema železničkoj prugi tako da u tom pravcu nema stambenih objekata kojima muzika smeta, a oni iza njih su prestali da se žale – objašnjava Ksenija Erdeg.

Subotičke novineKOMENTARI

 1. Prisutan kaže:

  Ovo jednostavno nije istina. Buka iz Gentlmensa je ogromna, pogotovo kada se lokal zatvori i kada masa počinje da se razilazi. U tim momentima su ulice grada divlji zapad. Ja ne mogu da verujem da niko, ali baš niko ne može da razreši ovaj problem i da uspostavi red na ulicama u tim satima. Ne kažem da treba zatvoriti Gentlmans, ali neka policija bude prisutna u okolnim ulicama u vreme zatvaranja lokala.

 2. STeve kaže:

  Kako shvatam, resili su problem tako sto su ljudi prestali da se zale. Ha.

 3. Novi Grad kaže:

  Ovo je slika stanja u gradu i umesanosti svih nivoa vlasti do najsitnijih odluka.

  1. Ekoloski inspektor ovim putem priznaje da je bilo velike buke u prethodnom periodu i da je više godina nisu sankcionisali

  2. Takodje ona priznaje da buka i dalje postoji, ali da je smanjena, tj.za jedan lokal zvucnici su usmereni prema pruzi. Buka i dalje postoji i to sama priznaje

  3. Nije samo problem u buci, kompletna lokacija oko tih lokala je u nocnim satima predmet velikog broja komunalnih prekrsaja. Veliki broj pijanih vrsi sve oblike nuzde na travnjake i kapije postenih građana, parkiranje je kao na šabačkom vašaru, a strah od nasilnog ponašanja prinudi stanovnike ova dva naselja da se boje za svoju bezbednost i bezbednost svojih porodica.

  Na sve ovo lokalna vlast zatvara oči jer je komunalni red po uticajem partijskog i finansijkog lobija.

 4. ddd kaže:

  Tekst se tice muzike a ti pricas o necemu drugom, a to je divljanje omladine kakon pijanog provoda. A najbolje onda zabraniti izlaske i alkohol.

 5. Bruka i sramota kaže:

  Kako vas nije sramota da toliko lažete. od 7 dana u nedelji 6 dana su žurke u Gentlemensu. Vikendom kada treba da odmoromim ja se tim noćima još više umorim jer do 4 sata ne mogu da zaspem od buke, a od 4 do 5 ne mogu da zaspem od urlanja, razbijanja boca, međusobinh tuča, turiranja automobila i motora, lupanja u ogradu.
  I laž je što se tiče komunalne policije. gospoda se i ne javljaju. A kada su mi se konačno javili rekli su da to više nije u njihovoj nadležnosti nego u nadležnosti policije, koja pak kaže da nije u n jihovoj nadležnostiu.

  Bruka i sramota lažljivi, gadovi i smradovi. Al bi vas sve go mengele pobio, zajedno sa govnima koja objavljuju ovakve laži.

 6. insomnia kaže:

  Koliko gospodja inspektorka zaradjuje za ovakve lazi? Stambena zgrada preko puta suda se trese vikendom od „smanjene buke“

 7. gradjanin kaže:

  „Gospodzo“ Ksenija, lupate na sav glas. Gentlments i dalje pravi preveliku buku. Gradjani Pap Pala, Mestoviceve, Bistricke, Bolmanske i Rade Koncara godinama trpe, buku, nered, smrad i NASILJE. Jer su tuce tamo cest slucaj.

  To sto se gradjani manje zale je samo znak da su DIGLI RUKE OD VAS. I tu komunalnu pliciju treba sto pre rasformirati jer nista ne radite i nicemu ne sluzite sem da primate mito i budete korumpirani.

 8. amacak kaže:

  mislim da inspektorka govori o buci koja potiče od ozvučenja i meri se specijalnim mikrofonom. ona jeste smanjena, pogotovo kada nema događaja na terasama ispred lokala. iz iskustva, ako su vrata zatvorena jedva da se čuje nešto napolju, ranije se sve treslo stoinama metara okolo.

  buka od automobila, izlaska gostiju iz lokala ne kao i ostali prekršaji tu ne spada.

 9. woldo kaže:

  para vrti tamo gde burgija ne može..

 10. Jezda kaže:

  Jos samo da ne sluze fals pica bilo bi ok.

 11. Anonimni kaže:

  Ma koga briga, ukrali su zlato iz Bazela, sta je buka, nista. Ha-Ha-Ha

 12. Realan kaže:

  Pomenuta gospodja Erdeg se istakla i u slucaju otpada u Skadarlijskoj ulici kada je u vise navrata kontrolisala nepravilnosti u radu, naravno, u vecini slucajeva je nasla sve u redu…Sto se tice merenja buke, vadila se na to da buku meri Zavod za Javno zdravlje u Subotici jer inspekcija nema potrerban aparat, sto je jos cudnije, merili su buku kada je uopste nije bilo, a kada su bili pozvani rekla je da se merenje buke mora unapred dogovoriti i da se ne moze onako na blic, po pozivu gradjana izmeriti u datom momentu.Da gospodja Erdeg veoma savesno radi svoj posao dokazuje jos jedan zanimljiv slucaj kada je pozvana zbog nepravilnosti u otpadu, da bi sacinila izvestaj da je sve u najboljem redu, te da se posle nekoliko dana na sastanku sa sefom inspekcije i samom inspektorkom komsija vadi slike sa pomenutog otpada gde se vidi nepravilnost-gosp. Erdeg histericno ustaje i napusta prostoriju!Posto je ceo sistem u ovj drzavi truo, pomenuto lice i dalje radi na istom radnom mestu i sada nas ubedjuje da je u pomenuti kaficima sve u redu.Tuzno je da su zaposleni u svim institucijama stranacki postavljene osobe te da im niko nista ne moze i nece i zato smo tu gde jesmo, bojim se da ovo nije kraj nasoj propasti.

 13. Djuka kaže:

  Gospodja Erdeg, iz reklame „Dodjite da se dogovorimo!“

 14. Pametnjaković kaže:

  Teško je to radno mesto „ekološki inspektor“.
  E sad da li je profitabilno biti na tom radnom mestu, to je već sasvim druga priča.
  Predpostavljam, da ako bi se bilo ko na tom radnom mestu pridržavao svih zakonom definisanih propisa i kada bi radio isključivo po njima, u ovom našem bolesnom društvu ne bi na tom radnom mestu bio duže od nedelju dana.
  Nažalost. To je samo moje lično mišljenje.

OSTAVITE KOMENTAR