Kako će biti iskorišćen Dom vojske

Za Dom vojske napravljene su procene šta treba uraditi oko popravke strujnih instalacija, toplovoda i krova. Već se priprema prostor u kome će raditi Kancelarija za mlade. Gardonačelnik Jene Maglai je saopštio da će se krajem aprila ili početkom maja, u Dom vojske preseliti i Narodno pozorište. Planira se izdavanje prizemlja u kome bi mogla da bude gradska kafana. Tu su još i kuglana, streljana i drugi prostori. U osnovi svega stoji ideja da prostori Prve kasarne i Doma vojske donesu gradu što više profita i da ne predstavljaju teret za budžet grada, kaže gradonačelnik Jene Maglai.

Dom Vojske Subotica

I vojni kompleks Prve kasarne i Dom vojske se čuvaju na odgovarajući način, saopštio je gradonačelnik Subotice Jene Maglai. Kasarnu čuvaju ljudi firme čiji je posao obezbedjenje objekata, a Dom vojske je pod ključem. Do kraja januara posebna radna grupa treba da predloži gradonačelniku kako će biti iskorišten prostor vojnog objekta koji bi gradu trebalo da donosi profit. Biće komercijalizovano izmedju 4 i 5 hektara što će biti naznačeno i planom detaljne regulacije. Razne firme se interesuju za objekte koji bi se koristili kao magacinski prostori.

 

Radio SuboticaKOMENTARI

 1. Đjorđe Ikić kaže:

  Dobro bi bilo d kuglana i streljana ponovo budu u funkcij i da preuzmu sportisti Mišljenja sam da kuglaši i strelci Subotice zaslužuju ove prostorije hvala

 2. gradjNin kaže:

  Dobro bi bilo tu lepu pozorisnu salu sacuvatbat dom se ne zavrsi narodno pozoriste bolje ista nego nista!

 3. bane kaže:

  Trebalo bi se pobrinuti i za baštu Doma vojske, koja već dugo zvrji prazna i obrasla korovom…

 4. suboticanka kaže:

  Podržavam, sve zgrade u centru grada treba iskoristiti.. tu je Dom Vojske, i stara Beogradska robna kuca (deo već iskorišćen – Idea). Treba ih malo popraviti i iskoristiti što bolje moguće, a ne samo da stoje ovako (neiskorišćeno i ružno..).

 5. rax kaže:

  nazalost morali smo kupiti nase vlasnistvo. sada treba dobro iskoristiti te objekte, da bi mogli sto vise para da saljemo za beograd.

OSTAVITE KOMENTAR

5 + 4 =

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 8 + 11 ?
Please leave these two fields as-is: