Kako da budemo pobednici?

Transakciona analiza (skraćeno T.A.) se bavi analizom razmene poruka u komunikaciji koju jedna osoba upućuje drugoj. Izazvala je ogromnu popularnost u svetu nakon objavljivanja knjige "Koju igru igraš", a u Srbiji i Sloveniji je postala izuzetno poznata zbog "Formula ljubavi" i "Emocija" koje je napisao naš poznati psihoterapeut Zoran Milivojević.

Slika

Osnovni principi su da postoje različiti delovi ličnosti u nama (poput roditeljskog, odraslog i dečijeg) koji šalju različite poruke drugima, a da neke koristimo i za manipulaciju kao u psihološkim igrama. Takođe je jedna od glavnih ideja da najvažnije životne odluke donosimo još u predškolskom periodu života, pa se čak tako rano odlučujemo kakav će nam biti posao, partnerska veza i da li ćemo biti pobednici ili gubitnici u sopstvenom životu.

– U Subotici u saradnji sa "T.A. Centrom" iz Novog Sada, nakon uspešnog završetka prve grupe, u toku je formiranje nove grupe početnog treninga iz transakcione analize. Prvi susret je 14. maja i održaće se u prostorijama Otvorenog univerziteta. U pitanju je celodnevna edukacija koja će se odvijati nadalje jednom mesečno. – govori za GradSuboticu psihoterapeut Maja Stoparić

Slika

Po rečima organizatora, cilj ove edukacije je da shvatimo šta nas koči u tome "da uzmemo život u svoje ruke" da promenimo odluke iz detinjstva i, najvažnije, kako to da uradimo i postanemo samopouzdaniji i samostalniji u donošenju odluka. Drugim rečima, kako da budemo pobednici!

Na prvi stepen edukacije se mogu uključiti svi, bilo da ih zanima profesionalna primena transakcione analize što uglavno zanima psihologe i lekare, bilo da dolaze da bi lično napredovali. Tek na naprednoj edukaciji se učesnici usmeravaju dalje u oblasti svoje struke i interesovanja.

Zainteresovani se mogu prijaviti na sledeće kontakte:
mail: office@tacentar.com
telefona: 021/473 6665 radnim danom od 10 do 14 sati.

Detaljne informacije i preko sajta: Asocijacija transakcionalnih analitičara SrbijeKOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR