Kako je bugarski karatista povređen na EP u Subotici

Karatista Todor Subev (24) iz Bugarske, koji je u toku borbe na Evropskom prvenstvu u Subotici zadobio povredu glave, nije životno ugrožen i posle lekarskih intervencija u subotičkoj bolnici i u Beogradu prevežen je bugarskim avionom u domovinu.

karate

Bugarski mediji su objavili da je Subev teško povređen u Subotici i da je imao izliv krvi u mozak, a prema rečima organizatora takmičenja njegov pad je ipak izazvalo nešto drugo i najverovatnije da je on i pre takmičenja imao zdravstvenih problema.

– Koliko znamo, ipak nije izliv krvi u mozak i pretpostavljamo da bol u glavi i pad nije izazvao udarac protivnika. Lekari koji su posmatrali meč su rekli da je i sama borba bila poput svake druge i da je u drugim bormama bilo i jačih kontakata bez povreda, ali je bilo očigledno da se on ponaša drugačije. Srećom, živ je, dobro je i to je najvažnije – kažu organizatori u Subotici.

Subotičanin koji je pratio borbu bugarskog i rumunskog karatiste kaže za Blicsport da je udarac koji je Subev zadobio pre nego što se zateturao bio blag.

– To se dogodilo u poslednjem sekundu meča i kada se Bugarin zateturao i pao sudija je odmah prekinuo borbu, a istog sekunda je dežurna lekarska ekipa pritekla u pomoć. Brzo je stigla i Hitna pomoć. Bugarin je gubio od Rumuna i imao sam utisak da je hteo pred kraj da izjednači i svom snagom je krenuo na protivnika, ali Rumun, koji je bio znatno teži od njega, mahinalno mu je odgovorio. Povređeni mladić se čudno ponašao u toku borbe, a kada je pao pomislili smo da mu je loše, ali nikako zbog udarca protivnika, jer sam video daleko jače udarce bez posledica – kaže Subotičanin.

Takmičenje u subotičkoj Hali sportova je održano od 5. do 7. maja, a borba Bugara i Rumuna bila je u nedelju oko 12 časova. Nastupilo je ukupno 1.400 karatista.

Bugarski mediji su objavili da je bugarski premijer Bojko Borisov, pošto je Todor Subev prebačen u Beograd, poslao vladin avion “Spartan” po njega.

 

Blic sport

 KOMENTARI

  1. Afet kaže:

    Ma jeste sad nas sve edukuj te da se nije povredio od borbe i udaraca….. Kad se vec bijete onda pazi te kako udarate protivnika

  2. Kule kaže:

    A ti imaš komentar za svaku vest?

OSTAVITE KOMENTAR