Kako je otkriven oceubica u Subotici

„Ja bih mu prvi sudio! Treba da dobije 40 godina zatvora. Lagao me je da nam je otac u zatvoru, a zločin je otkriven kada sam ja prijavio nestanak oca…“

Ovim potresnim rečima za Kurir priča Silvester Mičik, brat osumnjičenog Jožefa Mičika (37) i sin Jožefa Mičika, koji je ubijen pre tri godine i to lopatom u porodičnoj kući u Subotici.

„U porodičnoj kući nisam bio 15 godina, krenuo sam nekim svojim putem i stvorio novi život. Brat je poslednje tri godine često izmišljao nove izgovore gde nam je otac. Svaki put bi bila neka druga verzija priče“, kaže potresno neutešni čovek i dodaje:

„U jednom trenutku mi je rekao da nam je otac u zatvoru. Kada sam ga pitao šta je tata uradio i koliko će biti tamo, dobijao sam različite odgovore. Uvek je nešto muljao“.

Kako nam je zatim objasnio sagovornik, zločin je otkriven nakon što je osumnjičeni Jožef hteo da proda kuću.

„Komšije su mi javile da je moj brat Jožef stavio oglas da prodaje kuću. Tada sam ga zvao i bio sam ljut, rekao sam mu „da nećemo da je prodajemo dok je otac živ““, kaže on i dodaje:

„Eto, da me komšije nisu obavestile o tome, za zločin se nikada ne bi ni saznalo. Nikad se ne bi otkrilo šta je uradio.“

Tada je sagovornik, kako tvrdi, pozvao osumnjičenog brata i zahtevao neke odgovore.

„U tom razgovoru sa bratom pitao sam ga opet gde je otac, rekao je „da je izašao iz zatvora i da sada možemo da prodamo kuću.“ Nisam mu poverovao, a nije mi odgovorio ni kada je otac izašao iz zatvora“, kaže Silvester i dodaje:

„Brat je počeo tada da izmišlja priče, probudio mi je sumnju da se nešto strašno dogodilo. Posumnjao sam da je nestao… Tada sam prijavio da je moj otac Jožef nestao, a isto su uradile i moje komšije sa kojima sam godinama u dobrim odnosima.

Subotička policija izašla je na teren, tačnije na adresu gde je prijavljen ubijeni Jožef Mičik.

„Policija je pretresom kuće pronašla telo i tako je zločin otkriven. Ne znam još uvek tačne detalje kako je došlo do zločina i te neke pojedinosti, iako su verovatno stravične“, kaže Mičik:

„Sinoć sam na vestima video da je moj brat uhapšen i da je zapravo ubio našeg oca. Ne znam na koju ću stranu, jako mi je teško…“

Sagovornik je rekao de se više ni ne seća lika svog oca koliko ga dugo nije video.

„Ne sećam se očevog lica i lika… Mnogo godina je prošlo od kada ga nisam video“, kaže u potresnoj priči nesrećni čovek.

Na društvenim mrežama pratioci ovog neutešnog čoveka od sinoć mu izjavljuju saučešće i pružaju reči utehe nakon što je otkriveno da mu je brat ubio oca.

Osumnjičeni je, podsetimo, nakon što je pronađeno telo u fazi raspadanja uhapšen i određen mu je pritvor do 48 sati nakon čega će biti saslušan u Višem javnom tužilaštvu u Subotici koje vodi istragu povodom ovog zločina.

 

KurirKOMENTARI

  1. Feliks kaže:

    Ostavite se više srceparajućih članaka. Čovek nije posetio oca 15 godina, a setio ga se tek kad je brat stavio kuću na prodaju. Sada jako pati. najbolje bi bilo da sakupimo neki novac da mu ublaži bol. Fuj!!!

OSTAVITE KOMENTAR

+ 29 = 32

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 13 + 10 ?
Please leave these two fields as-is: