Kako je “pao” šef policijske ispostave u Kanjiži

Milan Kojić, šef policijske ispostave u Kanjiži, uhapšen je zbog toga što je Albancima sa područja Kosova, u zamenu za novac i vozilo, nelegalno pomagao da dobiju srpske pasoše i putuju u EU bez vize, saznaje “Blic”.

Među 93 osobe uhapšene u velikoj akciji policije širom Srbije je i šest policijskih službenika. Među njima su i Milan Kojić, šef policijske ispostave u Kanjiži, i njegov kolega Živa Batančev, referent za putne isprave, koje je uhapsio Sektor unutrašnje kontrole. Više javno tužilaštvo u Subotici odredilo je pritvor do 48 sati i Albancima Abedinu Ćunaju, lokalnom pekaru, i njegovom saučesniku Fadilju Puljaju. Kojić i Batančev su osumnjičeni za krivično delo primanje mita, dok se Ćunaj i Puljaj terete za krivično delo davanja mita.

“Blic” saznaje da je četvorka pala jer je obezbeđivala pasoše Albancima sa Kosova, kojima nije omogućeno da dobiju srpski pasoš ako nemaju prijavljeno prebivalište na teritoriji centralne Srbije.

– Pekar Ćunaj i Puljaj su pronalazili Albance sa Kosova i za nadoknadu od nekoliko hiljada evra obezbeđivali im prebivalište tako što su ih prijavljivali na adrese u Kanjiži i okolnim mestima. Onda bi obavestili komandira policije, koji bi tog jednog dana kada su Albanci boravili na fiktivnoj adresi, poslao patrolu da provere prebivalište. Patrola bi utvrdila da je sve u redu, a referent za putne isprave bi im izdao pasoše s kojima su mogli da putuju u Mađarsku i zemlje EU, što inače ne mogu bez vize ako su sa Kosova – saznaje “Blic”.

Policija je saopštila da postoje osnovi sumnje da je Kojić od Ćunalja i Puljaja zahtevao i dobio vozilo kao naknadu za sređivanje terenske provere za 15 osoba sa Kosova i Metohije koje su podnele zahtev za prijavu prebivališta u Kanjiži.

– Sumnja se i da je Batančev primio 1.350 evra i 15.000 dinara kako bi izvršio prijavu prebivališta i samom Puljaju i Ćunaju – navode iz policije.

Inače, ovo je drugi načelnik policije u Kanjiži koji je u poslednje dve godine bio uključen u nezakonite radnje. Prethodno je u maju 2015. ministar Nebojša Stefanović suspendovao tadašnjeg načelnika Titusa Rekeckog. On je suspendovan zbog neodgovornog postupanja u slučaju nasilja koje je prethodilo masakru u kom je Rade Šefer ubio šestoro članova porodice nakon venčanja sina.

 

BlicKOMENTARI

 1. da pitam kaže:

  KOJIĆ-Ima li ovaj lik veze sa onim Kojićem od pre dve-tri godine ? Kada je pravljena čistka u Subotici i kada su ga šutnuli u graničnu. KOJIĆ hm!!!tako nekako izgleda mi blisko. Inače ovi Šiftari navalili ko neslani na Suboticu sve neka naseljavanja fiktivni pasoši ma sto čuda.

 2. Pravna država kaže:

  Zakon republike Srbije dozvoljava svim stanovnicima Kosova pa tako i albancima da uzmu dokumenta naše zemlje… Srbija teritoriju pokrajine smatra svojom, a ljude koji tamo žive baš i ne. Država i sistem stvaraju uslove za korupciju pa se čudimo kada albanci masovno koriste svoje pravo i podižu dokumenta republike Srbije…

 3. croat kaže:

  Da pitam
  A nebi me cudilo da im uskoro sve to i dozvole ali sa obavezom da glasaju za jednu odredjenu stranku, onako bas naprednu.

 4. stormwatch kaže:

  Di su nam sad lazhne patriJotke i najveci jedachi g… ovde da objasne postupke svog junaka?

 5. miljazim berisha kaže:

  Sto niko iz Suboticke policije nije odgovarao,sto su izdati pasosi desetinama lica iz Hotela Lira na Palicu bez zakonske osnove.Pouzdano znam da je taj albanac vlasnik Lire kriminalac i prevarant i da je cak bio vise puta u zatvor ovde u Srbiji.Celoj blizoj i daljoj porodici je izvadio pasose u Subotici sa kojima su oni dalhe mafijali po Evropi,naravno da su debelo platili zna se kome u policiji i nikom nista.

 6. rajkan kaže:

  Javna tajna je da se u Subotici za novac delio nas biometrijski pasos Albancima sa Kosova.Kriminalci i ostala olos je dolazila ovde i bez problema dobijala pasose u policiji Subotice.To se radilo najvise za kosovare sa Palica.

 7. Beqiri Ramadan kaže:

  Da li se svim gradjanima Srbije, bez obzira na nacionalnost vrsi “terenska provera” prbivalista ili je to samo privilegija za one koji imaju iskljucivo Albanska imena i prezimena.

 8. Mister No kaže:

  @ stormwatch
  Čovek je žrtva sistema,morao je da uzme pare. Uslovljavali bi ga na razne načine da nije hteo,ugurali su mu u ruke’prljavi šiptarski’ novac.:)

 9. Anonimni kaže:

  @ da pitam. Pa vole albanci vase suboticke snase kojehrle da rade kod njih u pekarama. Pa prave vas suboticane magarcima.
  Cim ste videli da je albanac u pitanju odma nacionalizam i mrznja, a da je bunjevac neki odma bi ga branili eto kakvi ste vi…

 10. mirutitutik kaže:

  Anoimni? Normalan si ti? kako te bre nije sramota da prozivaš našu braću Bunjevce!!!? SRAM te bilo! Bunjevke hrle. A???? Ajde bre g…do prođi gradom i proveri nacionalnu strukturu zaposlenih devojaka ma rade devojke svih nacija i budi bre čovječe sretan da nam amladina radi da neide po zapadu , nego ostaju ovdje da pronađu svoj komad ljeba.

 11. u inat svima kaže:

  Neverovatno.. jos ne mogu da verujem.Ako je to onaj Puljaji Fadil iz Horgosa ( ciji je otac daaavno bio policajac u Horgosu) ..onda je to moj skolski drugar!!Sta li mu je to trebalo???Lepu skolu .. lepo radno mesto … mislim da je jedno vreme cak bio i neki sponzor fk horgosa!!Eeeeee … OSRAMOTI PORODICU!!

 12. rax kaže:

  Ja zaista ne razumem,kosovo je srbija,zasto oni ne bi mogli imati srpski pasos? Zasto je to kriminalno,zar nemamo svi ista prava u ustoj drzavi? Moj komsija je prije 3 godine kupio kucu ovde.nikada ne boravi tu,kae d
  a je u gracanici,a u belgiji uzimaju pa
  re.ne znam sta su,ali srpsi ne pricaju izmedju sebe

 13. pista kaže:

  Ja ne vidim gde je problem. Zar Kosovo nije Srbija? Kako onda kosovari ne mogu dobiti pasos Srbije?

 14. Goran kaže:

  Zanimljivo bi bilo proveriti ko zastupa sve Albance pred subotičkim sudom i na koji način dolazi do ovih klijenata…

 15. Mister No kaže:

  @ mirutitutik
  Dajem Ti za pravo. Znam da Albanci zapošljavaju Subotičanke iz svih nacionalnih struktura ( rođene Subotičanke ,Bosanke i druge ). Priča se da gazde Albanci puno traže od radnika(ca ). Ne razlikuju se znači od gazdi Srba,Mađara i ostalih. 🙂

 16. Ljuljeta popuši kaže:

  goran
  pa ocito bi ti voleo da ih zastupas umesto doticne advokatice,samo nisi na glasu,nepoznat si im.

 17. Cicvu Derpe kaže:

  Da je u SVM niko ga nebi dirao. Kad je neki od njihovih uhapsen? Tamo je tek leglo kriminala

 18. Žile kaže:

  @Ljuljeta popuši

  A na kakvom je glasu njihov pravni zastupnik ? 🙂

 19. Bobisa kaže:

  Zato se koji. Vozi u dzipu i pun je kesa kao brod ovo za sta su ga uhvatili je 0,000000001 % od onoga sto je stekao gde je sada drzava da proveri sta je sve stekao od kada je policajac usrali bi se a bogami i svi oko njega!!lopovska i kriminalna drzava!!!

 20. Megille kaže:

  Jednog lepog dana kade se iz ‘zimskog sna’ probudite onda ćete svatiti da je Subotica postala Mala Albanija-a nedugo zatim će se proširiti i na ostale delove Vojvodine,pa i Srbije…Da? Oni su manjina , a ima ih brojčano više od takozvanog većinskog naroda…

 21. u inat svima kaže:

  Neko gore rece, da subotica polako postaje mala analbanija… !!Maaaa to je ,lako resiti!! Jednostavno prepisati … NJIHOV … recept za Srbe sa kosova i metohije!! …………..RAZUMETE??

 22. dule kaže:

  @u inat svima
  Nije on u pitanju nego baš taj stari policajac njegov otac. Zato mi nije jasno kako su autori članka napisali da je i njemu i onom pekaru policijski službenik omogućio prijavljivanje, kada je Puljaji Fadil rođen u Srbiji u Stanišiću, a ovaj pekar dugi niz godina živi ovde i radi kao sudski prevopdilac za albanski jezik

OSTAVITE KOMENTAR