Kako je ubica komunicirao s majkom i sestrom, a ne IZGOVORI NI REČ

Nakon hapšenja najtraženijeg begunca u Italiji, Norberta Fehera alias Igora Vaclavića, saznalo se da je imao upečatljivu komunikaciju sa porodicom u Subotici.

Po rođenju Norbert Feher iz Subotice, kasnije poznat kao Igor Srbin ili Igor Rus, ovaj kriminalac optužen za najmanje pet ubistava u Italiji i Španiji održavao je vezu sa majkom i sestrom, pišu zapadni mediji.

Vaclavić je uhapšen u Španiji, u Turuelu blizu Saragose, i to nakon masakra u kome je likvidirao dvojicu pripadnika Civilne garde i jednog stočara. Uhapšen je i sproveden u zatvora Teruel, a potom u zatvor maksimalnog obezbeđenja Zuera u Saragosi. Tu se nalazi u izolaciji, u odeljenju u kome je još 20 zatvorenika koji predstavljaju najveću pretnju, uključujući i islamske teroriste. Lokalne novine piše da je zatvorski tim stručnjaka ispitao Igora, koji se nosi “hladno i inteligentno”.

A kako je Vaclavić komunicirao sa porodicom dok je bio u bekstvu? Nemi telefonski poziv na presretnutnoj liniji bio je signal za povezivanje na internet, pa se komunikacija sa porodicom odvijala preko društvenih mreža – piše italijanski portal Il Resto del Carlino o kriminalnim radnjama srpskog državljanina, Igora Rusa.

Ćutanje Fehera, ćutanje u bukvalnom smislu, bio je signal kojim je komunicirao, nakon što je bio u bekstvu od aprila i dvostrukog ubistva kod Bolonje.

Igor je telefonirao dvema ženama, majci i sestri, bez da iko izgovori reč. Posle nekoliko sekundi nemog telefonskog razgovora, veza je prekinuta. Ali to je bio signal koji su majka i sestra dobro razumele: potrebno je da ga kontaktiraju preko društvenih mreža, verovatno preko lažnih profila.

To je pretpostavka na osnovu koje rade bolonjski istražitelji. Kako bi podržali sumnju, nekoliko nemih poziva upućenih ovim ženama presretnuto je tokom poslednjih meseci. Takođe se sumnja da im je neki posrednik objasnio šta da rade u slučaju da prime takav poziv.

Ovaj i drugi aspekti ispituju se u istrazi protiv Vaclavića, pa se češlja barem deset imena nađenih na uređajima zaplenjenim od Fehera u trenutku hapšenja. Čeka se i zapisnik ubičinih izjava, koje je dao pred španskim sudom.

Međunarodno tužilaštvo je već pokrenuto i sad mora samo da se čeka. Igor Srbin, kako ga nazivaju italijanski mediji, odgovara za ubistvo dva policajca civilne garde, Viktora Kabajera i Viktora Romera, kao i farmera Hosea Luisa Iranze u Španiji. Koliko se za sada zna, u Italiji odgovara za ubistva Davida Fabrija i Valerija Verija.

Inače, Vaclavić je u Italiji živeo od 2006, a te godine je uhapšen i osuđen na osam godina zatvora zbog pljački i silovanja, ali mu je kazna smanjenja za 21 mesec, i to zbog dobrog ponašanja. Nakon puštanja iz zatvora, krenuo je sa novim, monstruoznijim zločinima. Prvo je učestvovao u pljački u kojoj je žrtvu i seksualno zlostavljao.

 

BlicKOMENTARI

 1. Mister No kaže:

  Ovaj je nevin, svojoj majci eventualno.

 2. Pravdoljub kaže:

  Ovaj je pobegulja iz države Srbije i ode u beli svet da pravi nereda. Ostajte deco tu gde jeste i nedajte da se i nama isto dešava jer-dosta je bilo. Mi smo sa Vama omladino naša.

 3. stormwatch kaže:

  @Pravdoljub

  Ostajte dico i jedite prskane jabuke svakakvim gmo sranjima pa posle budite slika i prilika komentatora koji se ovde skupljaju.

OSTAVITE KOMENTAR