Kako se biraju popisivači?

Predsednik Saveza bačkih Bunjevaca, Mirko Bajić na pres konferenciji je istakao da se na predstojećem popisu stanovništva vodi kampanja protiv Bunjevaca. Bajić ističe da je GO DS-a na listu za popisivače stavio više od 60 odsto svojih članova čime je mladim, nezaposlenim  i školovanim ljudima uskraćeno pravo na zaradu.

 

 

Bajić je rekao da se kampanja vodi protiv Bunjevaca i od  strane katoličke crkve,  DSHV-a i DS-a. Bajić traži da se sa liste pipisivača ili instruktora povuku sva stranačka lica.

 

Potpredsednik GO DS-a Nenad Ivanišević je rekao da njegova stranka nema veze sa izborom za popisivače i da se sve radi u skladu sa zakonom. Instruktore bira  Republički zavod za statistiku, a ne GO DS-a objašnjava Ivanišević.KOMENTARI

 1. Anonimni kaže:

  Ne ne ne gospodine Ivanisevicu GO DSa predlaze a Republicki zavod usvaja predlog. Tako to ide.

 2. Anonimni kaže:

  Tek sto je postao gradonacelnik a vec lupa gluposti.

 3. jasmina kaže:

  Sigurno nije sve regularno. Uopste ne sumnjam u to. Medjutim, Bajicu, pretera ga! „Vodi se kampanja protiv Bunjevaca“ – zakljucak izvedan na osnovu toga sto je „GO DS-a na listu za popisivače stavio više od 60 odsto svojih članova“. Whaaat?!

 4. highlander kaže:

  Gluposti…svuda se oseca ruka DS-a. Mogli su da daju sansu nezaposlenima i starijim od 45 godina, ne samo mladih,ali za to im zabole…. Bajicu u pravu si ali mani se tih fazona da svi su protiv Bunjevaca…na ovaj nacin sticem utisak da si ti najvise protiv sebe….

OSTAVITE KOMENTAR

3 + 7 =

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 15 + 4 ?
Please leave these two fields as-is: