Kako se boriti protiv komaraca?

Ovih dana pojavili su se prvi komarci. Izleću iz svojih "gnezda" i ne daju mira Subotičanima. Obilne padavine u proteklom periodu kao rezultat su dale poplavljena područja, njive su pod vodom…….Takvi uslovi su pogodni za brzo razvijanje komaraca, koji iz godine u godinu mutiraju i postaju sve otporniji na sadašnje preparate koji se koriste za njihovo uništavanje.
Svedoci smo da je proteklih godina grad izdvajao novac iz budžeta, ali su zbog nestabilnih meteoroloških uslova prskali i zaprašivali komarce kada je za to već bilo kasno, jer su se izlegli iz larvi.
U gradskoj upravi kažu da su iz budžeta izdvojili 6,5 miliona dinara za uništavanje komaraca. U toku nedelje biće raspisan javni poziv za izbor firme koja će ove godine da obavi zaprašivanje komaraca. Pre početka zaprašivanja obaviće se larvicidni tretman, kao i uništavanja tabletama.

Slika

Obilne padavine i stalne bare na tlu proizvode dovoljno mladih komaraca da akcije grada ne daju nikakve rezultate. Građanima preostaje samo da postave mreže i naoružaju se sa sprejevima i kremama protiv komaraca i veruju da ove godine će gradska vlast biti odlučnija u obračunu sa ovim dosadnim, malim letećim insektima.KOMENTARI

  1. kiki kaže:

    i ove godine, tek kada budemo preplavljeni komarcima, mozda ce se gradska vlast opredeliti za izvodjaca radova. da li ima neko ko i malo misli u toj gradskoj kuci. sram ih bilo sve. ovo je jedino sto dobijamo dzabe, ali ni to nam se neda. ne mozemo cak ni u lepom vremenu uzivati.

  2. virgulina kaže:

    ma ne moraju ih ni zaprasivati , preziveli smo proslu godinu pa cemo valjda i ovu

OSTAVITE KOMENTAR

+ 61 = 64