Kako stati huliganima na put?

Ove zime svakog vikenda vandali i huligani uništavaju Plavu fontanu. Cepaju foliju kojom je prekrivena, buše rupice, a u noći između petka i subote su delove objekta išarali sprejom u boji. U Direkciji za izgradnju grada kažu da samo "krpljenje" folije i saniranje štete košta do 20.000 dinara, dok je sada šteta mnogo veća, jer su uništeni delovi Žolnai keramike!

Slika

Plava Fontana u Subotici puštena je u rad prvog septembra 2001. godine i ukrašena je Žolnai keramikom iz Pečuja. Tada je predsednik opštine bilo Jožef Kasa. Sama izgradnja objekata je koštala oko million maraka. Plava, zajedno sa Zelenom fontanom čine jedan od simbola Subotice.
U Direkciji ne znaju kako da stanu na put vandalima, policija je nemoćna. Možda će se i ovaj problem rešiti kada počne sa radom komunalna policija.KOMENTARI

 1. Beli kaže:

  Stvar je ustvari vrlo jednostavna. Treba raspustiti ovu policiju jer ne radi svoj posao i formirati drugu , strogu , tačnu , brzu i odgovornu upravi grada a ne nekome tamo negde u Beogradu. Odgovornost je tako sitna da se začas zagubi i to na svim nivoima !!!

  Zakon mora da dozvoli da se vandali ščepaju za gušu pa makar koliko godina imali.Horde starijih maloletnika se kreće ulicama noću , razbija i ruši. Zakon ih štiti. Kod nas u kertvarošu čuda čine. Treba samo otići u propali poslovni centar preko puta bivšeg FBP Partizana.

  Svi su u zemunskom maniru – sve brat do brata !

 2. Čuvar kaže:

  Šta je tu novo? Pogledajte koga policija čuva, drže tri zasede po 24 sata dnevno kao da smo osvojili svetski kup pa stalno u rancu nosi onaj veliki pehar. koliko to ovo državu košta. Umesto da policija otvori arhive da se vidi šta je sve taj "objekat" čuvanja naorao pa da ga čuvaju u svojim prostorijama pod ključem. Za fontanu nemaju ljude i vozila.
  Ako neće tako zašto ne plate nekom jadničku čija familija gladuje da stražari noću pored fontane. bar 100 njih bi radilo taj posao za 18 iljada mesečno. Ako je istina da je šteta od tog bušenja najlona 20 iljada onda se isplati
  Ne verujem da je ta šteta 20 iljada jer nije taj najlon od svile ali direkcija ne zna da može nešto i jeftino da se uradi.
  Ako neće da zaposle novog čoveka jer se to ne isplati onda neka daju nekome ko je spreman da namaže lepak i stavi te zakrpe za 10 iljada. Za 20 iljada može da se sašije svadbeno odelo sa prslukom i da se dobije kravata, može venčanica da se sašije za 20 iljada.
  Zato što direkcija radi po takvom cenovniku i nemamo ništa novo sagrađeno u gradu.
  Čekamo samo da vidimo koliko će da košta opravka svetleše fontane. To će tek da bude interesantno.
  Ako sve to ne važi daj da vidimo gde su nestale te kamere koje su dobijen kao donacija pa neka slikaju 24 sata te objekte koji su pod velikim rizikom

 3. alo bre kaže:

  istina je to što piše Beli
  Svaki dan prolazim kroz poslovni centar prekoputa Europetrol pumpe, u Kertvarošu. Skor svaki dan su neki izlozi i prozori polupani, ali bukvalno skoro svaki dan. Gomila srče od polupanih flaša, gomila debilnih grafita. Ljudi, pa jesmo li nas dvojca jedini koji to vide? Mislim da se ljudi ne osećaju sigurno prolazeći noću tamo. SUP je na 200 metara odatle, ali izgleda niko ništa. Svaki dan nešto novo slomljeno, svaki dan stakla okolo… Grafiti navijača Partizana. Nemam ništa protiv njih, ali imam protiv ako razbijaju okolo i ako je nesigurno. Ima li neko informacije da li policija preduzima neke mere, ili kao i većinu stvari pušta neka ide svojim tokom?

 4. marginalci kaže:

  Policija ne preduzima nikakve mere jer su huligani zasticeni debelim vezama.

 5. Gost kaže:

  ako je reč o tom placu preko puta Partizana koji neko zove i tržnim centrom sve se na njemu vidi sa policijskih prozora. Samo treba malo dobre volje i jedan fotoaparatić od 50 evrića

OSTAVITE KOMENTAR

32 + = 42

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 6 + 14 ?
Please leave these two fields as-is: