Kako zaraditi novac na internetu?

Internet je prepun obećanja o lakoj zaradi novca online metodama. Način na koji pojedine web stranice privlače zainteresovane često su i neprivlačne.S druge strane od onih koji su prihvatili pozive na učestvovanje u online zaradi novca može se čuti ironičan savet Kako zaraditi na Facebooku? Tako što se otvori račun na Facebooku, zatim se on zatvori, ugasi račur i ode nešto da se radi u stvarnom svetu.

 

 

No, činjenica je da postoje određeni poslovi koji se mogu raditi online i naplati. Retko ko uspe orginalnom idejom da naprav dobar posao. Uobičajeno je da su online poslovi slabo plaćeni.

 

Kako navodi portal Volim-novac.hr pokretanje online izvora prihoda može, ipak, biti zanimljiv radi više razloga, međutim, jedan je osnovni a to je dinar više u novčaniku.

 

Kao i svaki drugi posao početak, online zarađivanje, navode na tom portalu, može biti naporan posao i … potrajati, ali kao rezultat tog utrošenog vremena može rezultovati pojačavanje vaše reputacije kroz marketing, prosleđivanja i kroz puno primera se potvrditi da je opravdan za svaki uložen minut.

 

Kada se postigne neki uspeh (naravno kroz novčani rezultat), taj posao može biti poprilična dopuna postojećoj plati, ili možda čak kao nova potpuna karijera.

 

E-TRGOVAC

 

Nešto što je od samog početka interneta konstantno raslo, a to je internet prodaja. Mogli biste pokrenuti svoj online webshop ili iskoristili postojeće platforme na primer Ebay, Amazon i sl. kako bi prodavali svoje proizvode. No, šta je tajna uspešne online prodavnice? Budite drugačiji nego vaša konkurencija, pronađite svoju nišu i posvetite joj se. Kako bi bili i malo uspešni u tom poslu morate imati osnovno poznavanje marketinga.

KONSULTANT ZA DRUŠTVENE MREŽE

 

Sve više i više klijenata dolazi do informacija o proizvodima putem socijalnih mreža, no većina kompanija nemaju znanja niti mogućnosti da bi se efektivno bavili time. Po istraživanjima, kompanije koje su prisutne kroz društvene mreže uspešnije prolaze kod klijenata od 20% do 40% nego one koje se nisu tome posvetile.Kao konsultant za društvene mreže, možete pomoći firmama da razviju svoj brend. To uključuje postavljanje objava, povećavanje pratioca profila, nadgledanje šta se komentariše o tom brendu i savetovanje i odgovaranje na upite klijenata / korisnika.

 

BROKER SA DOMENIMA

 

Kupovina domena može biti zanimljiva stvar ukoliko imate talenta za prepoznavanje popularnih reči za nazive domena. Priča je jednostavna, a to znači da kupujete domene iznosa oko 5€ koje će tek postati popularne i tražene. Kako bi povećali profit, možete dodavati vrednost na domene koje kupujete.Koristite SEO za povećavanje popularnosti na pretragama, povećavajte bazu pretplatnika i mesečnu zaradu. Kada se pojavi kupac domena, dodana vrednost će se odraziti na ceni na konačnoj otkupnoj ceni domena. To se naravno odnosi na svetsko tržište gde su u igri veliki igrači.

 

PROFESIONALNI BLOGGER

 

Imate li edukaciju ili iskustvo koje vas postavlja kao potencijalni autoritet u pojedinom polju? Pišući zanimljive članke možete zaraditi i da pišete za već etablirane portale koji su zainteresovani za vaše članke. No ako ste odvažniji mogli bi ste pokrenuti svoj blog. Gradeći novi blog treba uložiti više vremena kako bi se eventualno unovčili, no tada je i mogućnost zarade veća.Savet: kako bi stvorili svoje ime u pojedinom polju, počnite da predajete na povezanim konferencijama i događajima.

 

ISTRAŽIVAČ/ANALITIČAR

 

Kako se manualniji i suvoparniji poslovi koji uzimaju previše vremena mogu eksternalizovati, tako se mogu i zadaci koji iziskuju da se online pretragom ili možda čak telefonskom pretragom dobijaju informacije o pojedinoj informaciji. Na primer kompanije mogu zatražiti da pronađete za njih potencijalno tržište, da proverite koje su cene pojedinih roba ili usluga na drugim tržištima. Tu je definitivna prednost strani jezik. Takođe možete biti i traženi da proverite cene proizvoda drugih konkurenata na njihovom tržištu, te da to prezentirate u excelu ili grafikonu.

VIRTUELNI ASISTENT

 

Možete raditi od kuće za jedan ili više malih firmi koji žele taj posao eksternalizovati (eng. outsourcing). Kako je sve više kompanija koje žele banalniji posao digitalnog porekla ukloniti od svojih na plati zaposlenih koji su ionako zatrpani, ovde možete uskočiti. To čak može značiti da obradite određene excelice ili pripremite adrese primatelja za ispis koverti, do.. toga da se javljate na telefon, odgovarate na elektroničku poštu, održavate baze (ne kao db profesionalac, već kod ažuriranja podataka) i ugovarate sastanke. Jedan savet kod apliciranja za takve poslove; ne zaboravite napomenuti da imate iskustva u kancelarijskom poslovanju.

 

Business.hrKOMENTARI

  1. panonis kaže:

    Ja zivim godinama od “interneta” ali kod nas ovo ne pije vodu!!

    Tekst je preveden sa nekog americkog sajta jer kod njih ovo funkcionise.

    Kod nas jedino moze prodaja ali u okvirima drzave medjutim tu je mali krug potencijalnih kupaca a za nesto globalnije ti treba paypal koji legalno ne funkcionise u nasoj zemlji. A i da funkcionise na netu su mnogo nize cene nego kod nas pa bi uspeo jedino ako imas neki svoj proizvod.

    Generalno je najlakse digitalnim umetnicima, programerima i ostalima iz IT sveta.

OSTAVITE KOMENTAR