Kakvi likovi!

Stari foto albumi onih koji su bili mladi 70ih i 80ih godina, kriju neverovatna iznenađenja. Kakve su sve stvari izvodili sa svojim izgledom, danas već sredovečni ljudi, to ponekad tera suze na oči.

U izvesnoj meri svaki modni trend jednim svojim delom nastavi da živi, dok onaj deo koji je značio preterivanje, postaje karikatura jednog vremena.

Dvadesetprvi vek je doneo potpunu slobodu izbora između modnih stilova nasleđenih iz dvadesetog veka. I pored toga, neki likovi na slikama iz sedamdesetih, deluju kao da su se spremili za cirkus.

Ta decenija je u mnogo čemu donela negaciju svega što je do tada predstavljalo bilo kakav modni obrazac. Ne sve, naravno, puno toga je uspelo da preživi i već početkom devedesetih se vrati u trendovske tokove.

Sedamdesetih godina na sceni Omladinskog festivala u Subotici, defilovao je veliki broj živopisnih likova. Sigurno je da su se upinjali da pred publiku i TV auditorijum izađu u najboljem mogućem izdanju. Da budu u dobrom fazonu…

omladinski-festival-1

omladinski-festival-2

omladinski-festival-3

omladinski-festival-4

omladinski-festival-5

omladinski-festival-6

Bora Đorđević i SUNCOKRET

bora-djordjevic-suncokret

Već samo par godina kasnije, krajem 70ih i početkom 80ih, pojavio se Novi talas i Novi romantizam koji je crpeo neke motive iz prošlosti, kako mu i samo ime nagoveštava.

 

Rockabilly revival – povratak bazičnom rock’n’rolu : beogradska grupa Rock street, prva nagrada publike 1985. Godine.

rock-street-beograd

Pekinška patka

pekinska-patka-omladinski-festival

Na sceni subotičkog festivala Omladina, pojavili su se jedan za drugim omladinci koji će u narednim godinama i decenijama ispisati stranice istorije jugoslovenkog rock’n’rolla i biti uzori onima koji će doći posle njih.

 

Šarlo Akrobata

sarlo-akrobata

VD-Omladinski-festival

Idoli

idoli-omladinski-festival

omladinski-festival

 

U foajeu Narodnog pozorišta

pozoriste-subotica

pozoriste-subotica-2KOMENTARI

 1. Mr IKS kaže:

  EVO I NAS!!!

  Vice KOMPA i otrce po DUNJU (rakijicu)!!!

  A ja,ostadoh gledam…i pitam se:sta je ostalo od ovih kamenih stepenica i

  cetri noseca stuba prilaznog hola ??? Pozorista,naravno.

  Mislim da ce nedeljni rucak,dobro kasniti.

 2. Mister No kaže:

  ,,Kasno je za hard rock, umorni su Gilan i Plant,ubila ih velika lova, sveža krv je novi val, bolje da nosim kratku kosu''.( Pekinška Patka ). Zaista plodonosno vreme što se tiče muzike. A što se tiče oblačenja mislim da je minimalno odudaralo od rock grupa sa Zapada.Kada se uporede slike naših i stranih grupa iz tog vremena vide se sličnosti .Svako vreme ima svoju modu. A što se tiče klovnova svako vreme svoj cirkus i svoje klovnove.Mada imam utisak da su mnogi rock muzičari koji su u to vreme glumili klovnove stasali u gospodu ili ozbiljne ljude.A danas se steče utisak da mnogi cirkusanti glume gospodu.

 3. kilo kilo kaže:

  a ja rodjen u pogresno vereme

 4. adkersu kaže:

  Da, bili smo realni, tražili smo nemoguće!

 5. Anonimni kaže:

  Gde su slike Crvene jabuke iz 1986 i 1988 sa festivala.

OSTAVITE KOMENTAR