“Kalcedonija” će otvoriti 1000 radnih mesta

Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Nebojša Ćirić potpisao je danas sa italijanskim proizvođačem rublja “Kalcedonijom” ugovor o novoj investiciji te kompanije u Subotici u vrednosti od 20 miliona evra, koji predviđa da se do 2014. otvori 1.000 novih radnih mesta.

 

Nova fabrika u Subotici prostiraće se na 18.000 kvadratnih metara i proizvodiće ženske majice robne marke “intimisimi”, a grad Subotica će obezbediti zemljište bez nadoknade u industrijskoj zoni Mali Bajmok.

 

Sporazum o novoj investiciji potpisali su ministar Ćirić, direktor investicija kompanije “Kalcedonija” Frančesko Rufoli i gradonačelnik Subotice Saša Vučinić.

 

Ministar ekonomije rekao je da je “Kalcedonija” već ima fabriku u Somboru, gde je uloženo više od 20 miliona evra i trenutno zapošljava oko 700 ljudi, a tamo ta kompanija planira zapošljavanje još najmanje 200-300 radnika.

 

Rufoli je izjavio da se “Kalcedonija” širi u Hrvatskoj, gde zapošljava oko 2.000 ljudi, a da namerava i širenje u Srbiji i dodao da je u Italiji teško naći uslove za otvaranje fabrika kao u Somboru i Subotici.

 

Gradonačelnik Subotice je rekao da će zemljište biti spremno za izgradnju nove fabrike do početka marta.

 KOMENTARI

  1. Kristina kaže:

    Sjajna vest!

  2. Suboticanin kaže:

    Samo tako napred 🙂

OSTAVITE KOMENTAR