Kalcedonija pod snegom

Decembarski sneg otvorio je zimsku sezonu u Subotici koja za mnoge znači prestanak aktivnosti na otvorenom. To nije slučaj sa Malim Bajmokom gde se na gradilištu Kalcedonije uveliko betonira.

Deo hale koja je pokrivena snegom ima završene temelje i uveliko se očekuju armirano betonski stubovi kako bi se krenulo sa montažom.

 

Rade se temelji na delu hale gde ih još nema.

Pošto vodovodni sistem u Subotici nema dovoljno velike kapacitete, fabrika Kalcedonija će poput svih drugih fabrika u Malom Bajmoku imati svoj protivpožarni rezervoar vode.KOMENTARI

 1. dasHHa kaže:

  Grad bi trebao da otkupi red kuca koji se vidi i na ovim fotkama.Kuce izmedju somborskog puta i industrijske zone,ne bi voleo biti u kozi tih stanara.

 2. Ja kaže:

  Kolko sam ja cuo to je vec uradjeno i pola tih kuca je prazno sto se i vidi kad se prolazi…

 3. djomla kaže:

  Grad bi trebao da izgradi bar jos dve hale u svojoj reziji i pripoji ih Slobodnoj zoni. Prostor ponuditi manjim investitorima kojih koliko cujem ima zainteresovanih. 

  Ne želi svaki potencijalni privrednik da gradi, neki hoće samo prostor. To se odnosi na one “manje” koji bi uzimali manji kvadrat, zaposlili bi do 50 radnika i ne bi uzimali subvencije države.

  Ali grad nema para za to. Tako da bi otkup tih kuća bilo bacanje para – za sad. 

 4. emanuel kaže:

  U jednoj daljoj budućnosti otkup kuća je obavezan … pa bolje sada uraditi, nego kasnije … ali takođe su i Hale koje spominješ potrebne … tako da bi i jedno i drugo dobro došlo. 

OSTAVITE KOMENTAR