Kalcedonija sprema papire

Gradonačelnik Subotice Saša Vučinić i direktor filijale “Kalcedonije” u Srbiji Frančesko Rufoli potpisali su ugovor o otuđenju zemljišta bez naknade u Privrednoj zoni Mali Bajmok u korist italijanskog investitora.

.

Izgradnjom fabrike na placu kraj predajnika bi mogao da startuje krajem juna i početkom jula do kada će se završiti sva potrebna dokumentacija i izabrati izvođač radova. Plan je da se fabrika otvori 10 meseci od postavljanja kamena temeljca. Vrednost ove investicije je 20 miliona evra.

U prvoj fazi proizvodićemo majice, potkošulje, kao i muški i ženski donji veš, nadamo se da ćemo vrlo brzo preći i u drugu fazu, kao što je to slučaj sa Hrvatskom, gde smo u početku imali jednu fabriku, a sada ih imamo pet, od čega su dve postojeće duplirane, rekao je Rufoli.

.

Gradonačelnik Subotice Saša Vučinić izrazio je zadovoljstvo da je “Kalcedonija” odabrala Suboticu za širenje svoje mreže i naglasio da će lokalna samouprava, kao i u slučaju drugih investitora, pružiti i Kalcedoniji svu neophodnu podršku u najkraćim rokovima kako bi ova investicija bila u potpunosti realizovana.

.

Investicija će biti realizovana u Privrednoj zoni Mali Bajmok, gde su pre nekoliko dana počeli radovi na infrastrukturnom opremanju parcele na kojoj će biti građena fabrika.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR