Kalendar koji spaja kulturu i turizam

U Subotici prvi put je štampan kalendar koji spaja kulturu i turizam pod nazivom “Neviđeno”. Reč je o projektu koji su pokrenuli Gradski muzej Subotica, Savremena galerija Subotica, nevladina organizacija “Autentik Vojvodina”, Zavoda za zaštitu spomenika kulture i Turističke organizacije Subotice.

U Subotici je izašao iz štampe kalendar “Neviđeno” koji sadrži 12 fotografija subotičkih građevina koji su manje poznati Subotičanima, ali i turistima. Fotografije su dela onih koji su godinama fotografisali Subotičku baštinu.

Katalog je profesionalno dizajniran i delo je profesora Darka Vukovića sa novosadske akademije Likovnih umetnosti. Organizatori kažu da su želeli da prikažu Suboticu u novom svetlu.

Inače, Gradski muzej Subotica, Savremena galerija Subotica, nevladina organizacija “Autentik Vojvodina”, Zavoda za zaštitu spomenika kulture i Turistička organizacija Subotice već pet godina zajednički rade na promociji kulturnog turizma, sa akcentom na secesiju u Subotici.

 

RTVKOMENTARI

  1. ArtLover kaže:

    Odbrana (i poslednji dani) kulture, ako se nastavi dosadašnji trend urušavanja svega što čini savremenu, građansku Suboticu.http://kosovotwopointzero.com/sr/savremena-umjetnost-u-subotici-u-borbi-za-prezivljavanje/

OSTAVITE KOMENTAR