Kamionom u živi zid!

Kako i pored zabrane, teški kamioni i dalje saobraćaju Skadarlijskom ulicom u Subotici, stanovnici ove zemljane uličice u ponedeljak ujutru su ponovo blokirali prolaz za teretnjake.

skadarlijska
Revoltirani zato što na njihovu muku niko ne reaguje, građani su telima zaustavili prolaz kamionu, koji je vozio ka stovarištu otpada „Dado metal“. Vozač je najnormalnije stao, ali je onda došao Dalibor Gregorčić, vlasnik „Dado metala“, isterao ga, seo u kamion i krenuo na ljude. Posle nekoliko metara ipak se zaustavio i otišao. Ubrzo je došla i policija i napravljen je zapisnik, a vozač kamiona je kažnjen jer nije poštovao zabranu prolaza za teretnjake.
– Ne smemo ni da zamislimo šta bi se desilo da se neko slučajno okliznuo po ovom blatu – kaže u šoku Atila Kenjereš, jedan od stanovnika Skadarlijske ulice, koji se već šest godina bori da se otpad izmesti iz njihovog komšiluka. – Od septembra molimo da nas gradonačelnik primi, jer je on na sebe pruzeo obavezu da će rešiti ovaj problem. Vreme porlazi, a naša muka se ne rešava.
Jedno od rešenja koje je ponuđeno je da se otpad izmesti na lokaciju bivše „Zorke“, koju je grad krajem prošle godine kupio, ali da bi se to desilo, treba, izgleda, dosta vremena. Do tada, meštanima ostaje da se sami bore protiv vetrenjača.

skadarlijska subotica 1

Večernje novostiKOMENTARI

 1. Pravdoljub .. kaže:

  Na prvi pogled niko ništa nebi rekao ,osim da čovek radi. Nego druga strana medalje je da se ovde radi tako da gospodina štite mnogi, a branilac mu je najjača advokatica u gradu. Ajde da radi u dve smene, nego radi se tu ………i noću. Normalno da ljudima smeta.

 2. bac vranje kaže:

  „najjača advokatica u gradu“ -jer ta obara ruke svima u gradu ili dize 500 kg u pauerliftingu???

 3. logika kaže:

  Evo predlog… neka doticna firma plati postavljanje potrebne infrastrukture ispod puta a onda i adekvatne temelje i na kraju asfaltiranje ulice do svoje firme da to sve izdrzi teske kamione i kompletan saobracaj i svima dobro… posle jedino buka moze da bude problem, a to se resi radnim vremenom i kaznjavanjem u slucaju da se ne pridrzava propisa…
  samo po dzepu, tako nasi ljudi razumeju

 4. Pravdoljub .. kaže:

  @bać Vranje. Evo da vam pojasnim na čega sam mislio pod pojmom „jedna od najjačih“ kao što Vam je poznato, u našem gradu da ne idemo dalje postoje mnogi advokati. Jedan manji deo tih advokata je JAK,što podrazumeva da češće dobijaju sporove od ostalih svojih kolega te da im se samim tim za usluge obraćaju „krupniji igrači“. Kao što već i sami znate. No nije tema advokatura nego je tema problem naših sugrađana. Samim tim nastavimo po temi.@LOGIKA-slažem se sa Vama, džep svakog „boli“.

 5. bane kaže:

  Sa svima se slažem, kao sa tim što je vozač kamiona kažnjen…

 6. bac vranje kaže:

  @ logika
  Da li stvarno mislis da je to resenje? Evo primer Zagrebacke ulice, veruj mi da i pored svega infrastruktorno i kvalitentno odradjen put ipak ne bi zeleo da stanujes u Zagrebackoj. Iskreno odgovori da li bi? A sto se tice kazni ok ali dzaba kad svako ima nekog kuma koji odradi posao

OSTAVITE KOMENTAR

3 + 6 =

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 5 + 4 ?
Please leave these two fields as-is: