Kanalizacija na Paliću se gradi po planu

Radovi na izgradnji kanalizacione mreže na Paliću teku po planu. U toku su radovi na izgradnji kanalizacione mreže u ulicama Novosadski put i Omladinski park na Paliću po projektu „Izgradnje trase kanalizacije južnog dela banjskog kompleksa Palić“ . Izvođač radova je preduzeće Severna bačka DTD, a investicija košta 7,6 miliona dinara.

U preduzeću “Park Palić” ističu da je neophodna izgradnja ovog voda za dalje širenje kanalizacione mreže prema Muškom štrandu, kao i za smanjenje difuznog zagađenja jezera. Izgrađena kanalizaciona mreža biće dužine 446 metara. Jedini problem je visok nivo podzemnih voda, ali to je rešeno, kažu na gradilištu.

 

Izgradnjom kanalizacione mreže u ovom delu naselja pored domaćinstava moći će da se priključe i objekti u vlasništvu grad, pre svega objekti na muškom štrandu, Hotel sport, Restoran Fontana. Izgradnja voda je neophodna za dalje širenje kanalizacione mreže ka Vikend naselju. Direktor preduzeća d.o.o. „Park Palić“, Goran Gabrić je istakao da je neophodno da se završi potrebna infrastruktura, kako bi se privukli investitori i na taj način će da se smanji zagađenje jezera Palić.

 

U protekle četiri godine Ministarstvo ekonomije i reginalnog razvoja u izgradnju kanalizacione mreže uložilo je 70 miliona dinara, a završetkom pomenutih radova biće završen deo na  banjskom delu Palića. Predsednik Skupštine d.o.o. „Park Palić“, Jasmin Šečić objašnjava da imaju idejni projekat za gradnju kanalizacione mreže za celo naselje i da je bitno da su projekti završeni, jer se onda lakše pronalazi novac.
KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

3 + 5 =

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 6 + 10 ?
Please leave these two fields as-is: