Nastavljena izgradnja kanalizacije na Paliću

Nastavljaju se radovi na izgradnji kanalizacije na Paliću.

 

Nakon prošlogodišnje izgradnje oko Omladinskog jezera i duž Kanjiškog puta, kao i ovogodišnje izgradnje u ulici Jožefa Hegediša, nastavljeni su radovi na  izgradnji kanalizacije duž Zaobilaznog puta od raskrsnice sa Kanjiškim putem do Vikend naselja (raskrsnica za skretanje ka hotelu Sport) u dužini od 300 metara.

plan za ovu godinu

Park Palić je za ovu fazu radova preko Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja obezbedio 10 miliona dinara.

foto: webislav

Srodne vesti:

Projekat kanalizacione mreže na Paliću

Goran Gabrić o investicijama na PalićuKOMENTARI

 1. deki85 kaže:

  Hm 300 m cevi tesko da i zasluzuje vest…… Ali daj sta das :)))))))))))))

 2. Anonimni kaže:

  Vodovo i kanalizacija 300 metara cevi nisu postavili poslednjih 5 godina.

 3. jadranka kaže:

  Kanalizacija postoji do Metroa ,(sto je jako bitno),radovi se nastavljaju na Palicu,doduse,sporo…A 6984sta je sa Radanovcem?

 4. djomla kaže:

  Došlo je do grešeke prilikom pisanja teksta jer je jedna deonica izostavljena, pa nam je stigla ispravka. Naime radi se o dve deonice od po trista metara. Prva, duž Novosadskog puta – magistralni vod prečnika 400 mm, i druga nastavak do Veslačkog kluba – prečnika 250 mm. Radovi su ukupne vrednosti 7.9 miliona dinara i očekuje da će biti okončani do kraja augusta ove godine.

 5. Svetlana kaže:

  Da li neko može da pojasni na koji način kanalizacija sa Palića ide do prečistača ?

 6. djomla kaže:

  Ne ide do precistaca.

 7. Svetlana kaže:

  Znači li to da ide direktno u jezero?!

 8. djomla kaže:

  Ide kanalima u Slano jezero… Plan je bio da se Palic poveze sa Suboticom i da kompletna kanalizacija ide na centralni gradski precistac. Koliko sam upoznat taj vod je bio u sastavu kada se radio precistac (od istih sredstava). Medjutim nikada nije izgradjen, ali ce mozda jednog dana biti.

 9. Miso kaže:

  Poštovana Svetlana, izgleda da ne postoji osobe koja može da Vam objasni kako palićka kanalizacija ide na prečistač.Prosto rečeno NIKAKO. Sva Palićka kanalizacija ide neprečišćena u Slano jezero, a zatim u Ludaško jezero putem kanala Palić-Ludaš. Tako se već 30 godina sramno zagađuje Specijalni rezervat prirode Ludaško jezero, koje je inače pod prvim stepenom zaštite po domaćim i međunarodnim zakonima. Umesto da se HITNO rešava pitanje prečišćavanja otpadne vode, čitam kako se dalje širi kanalizaciona mreža kako bi se Ludaš još više zagađivao. Svi se prave nemušti i mirno posmatraju najveću demagogiju, a posebno oni koji su plaćeni da poštuju Zakone o  zaštiti Specijalnog rezervata prirode Ludaško jezero.

 10. --- kaže:

  Zasto se gradi kanalizacija na Palicu? Pa da povezu Cakanjev vinograd. A kad ce oko gradsko bazena i sve van centra Subotice? Zar je Cakanj jedina vazna osoba u Subotici?

 11. Miso kaže:

  Gde će  biti prečišćena otpadna voda iz nove kanalizacije. Da li je Specijalni zaštićeni rezervat prirode septička jama i za ovu kanalizaciju? Zašto se hvalimo sa onim što je za najoštriju osudu? Kada će nadležni zagađivači prirodne okoline i Specijalnog rezervata prirode zaštićenog domaćim i međunarodnim zakonima shvatiti da najpre treba napraviti prečistač a potom širiti kanalizacionu mrežu. Ko je odgovoran za svesno zagađivanje i uništavanje Ludaškog jezera? Molim odgovor!

OSTAVITE KOMENTAR

+ 71 = 78

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 2 + 13 ?
Please leave these two fields as-is: