Kolaps u Subotici zbog ledene kiše i snega

Ledena kiša koja je padala čitavu noć i jutro, kao i snežne padavine koje su se pojavile tokom popodneva u Subotici napravili su kolaps i brojne štete u više gradskih i prigradskih naselja.

Viber/Uživo sa subotičkih ulica

Slomljene grane, izvaljeno drveće, isčupani stubovi, isprepletani kablovi, struja koja varniči i nekoliko uništenih vozila slika je Subotice danas.

Viber/Uživo sa subotičkih ulica

Slomljene grane, izvaljeno drveće, isčupani stubovi, isprepletani kablovi, struja koja varniči i nekoliko uništenih vozila slika je Subotice danas.

Viber/Uživo sa subotičkih ulica

Od ranih jutarnjih časova na ulicama su terenske službe komunalnih preduzeća i Elektrovojvodine, kao i vatorgasci-spasioci koji su angažovani na raščišćavanju saobraćajnica.

RTVKOMENTARI

 1. Nata kaže:

  Bitno da je grad na prvom mestu po dekoraciji grada za praznike. Dovodite bendove na trg. A sirotinji i na to malo od automobila sto ima, padaju grane. Sramota.

 2. Max kaže:

  Treba Vođu zvati. On rešava sve sam.

 3. marija šarčević kaže:

  i u ulici dinka šimunovića ,otkinut je kabel ,sa bandera pa nemamo tv program

 4. Anonimni kaže:

  nemamo tv program ,otkinut je kabel kod broja 31

 5. Mare kaže:

  Cini mi se da jesenas nije odradjeno orezivanje starih i suvih grana, i eto problema.

 6. Ako je zima onda je zima. kaže:

  Vidim da su bandere trule.
  Ostalo led otezo i lomio grane.
  Inace dolazi bolje vreme+

  Ne bacaj petarde da se zivotinjene ne zastrasuju.

 7. Oki kaže:

  Za to drveće po gradu se ne treba čuditi. Ograničili su mu prirodno razvijanje korena na 1m/2 ili 1, 5m/2 u najboljem slučaju.
  Beton okolo i drvo razvija koren samo na to malo otvorenog zemljišta.
  Drvene bandere se menjaju samo kad se koja slomi, nosači ulične rasvete postavljeni još pre 50 godina.

 8. Sugradjanin kaže:

  Sva sreća da su deca na raspusti da oni ne moraju izlaziti po ovakvom vremenu. Treba biti oprezan i ne izlaziti ako nije nužda.

 9. Ago kaže:

  Interesantno da sada gradonačelnik Bakić nije se slikao na licu mesta da se vidi kako rukovodi otklanjanjem šteta u Subotici. A ni resorni direktori Javnij komunalnih preduzeća nisu aktivni oko otklanjanja nedostataka i šteta prouzrokovanim nevremenom…

 10. Milos kaže:

  Da cujemo gradonacelnika, gradske sluzbe i javna preduzeca kakve mere ce biti preuzete da se ovakve situacije ne ponove. Jer ipak oni su odgovorni za sve sto se desava u gradu.

 11. - - - kaže:

  @Max
  Baš tako za razliku od tvog tunjavog Tadića ili lopine Đikija.

 12. No name kaže:

  Mare – Samo kad se tebi „čini“. A ja video da su sekli kao ludi…

 13. Mare kaže:

  @ No name

  Pa vidimo kako su sekli…
  Bilo je snega i leda i ranijih godina, pa nije bilo ovoliko odlomljenih grana.

 14. ................................................. kaže:

  Odmah i neodložno kao građani želimo saopštenje svih koji rukovode javnim preduzećima. Ovo je kolaps i ako se ima i malo obraza novogodošnji koncert neka se otkaže. Ovo nije ok i zato nam nikakvi OK ne trebaju. Drugo neka se odmah izjasne i ostale političke opcije u gradu, sve u cilju poboljšanja bezbednosti građana.

 15. Nina kaže:

  @Mare,
  A kad seku onda panika jer seku previše, i kome će u kotlarnicu otići to odsečeno… Nikada narodu udovoljiti…

  • ................................................. kaže:

   Ne brinite , zna se. Posečeno odlazi u kotlarnice pojedinih SNS aktivista, kao što je bio slučaj sa drvima posečenim duž granične linije sa R Mađarskom.

 16. No name kaže:

  Mare – Tako je, ti si stručnjak za sečenje (i podjebavanje), pa ti verujem da nisu sekli. O tome koliko je stabala orezano možeš dobiti informacije u nadležnom komunalnom preduzeću, pa te molim da ih pribaviš za ovu i, recimo, prethodnih pet godina, a onda nam ovde lepo izneseš i dokumentuješ njihov (ne)rad. Je l` važi?

 17. A jaoj kaže:

  Svake godine nadležne službe nisu spremne za zime,a vi narode plačajte kazne ako ne očistite sneg ispred svoje kuće. Kome napisati kazne za sve štete?

 18. Jovana kaže:

  Max…Da, predsednik Vucic resava sve sto moze, za razliku od onog tupavog manekena Tadica, lopova Đilasa, koji nikada nisu nista resili, ovaj prvi se naizvinjavao kao podg.zna muva a ovaj drugi je napunio svoje dzepove.

  • laki kaže:

   @Jovana
   Dovoljno si glupa da poveruješ u ono što si napisala. Štiti ga i kad dođe za njega sudnji dan, ili kao što Vam je Goran Marković pojasnio „rumunski dan“. Želeo bih da te vidim tada kako zdušno braniš ovu žvalavu sotonu i njegovu bandu. Sreća tvoja pa postoje i mišje rupe.

 19. No name kaže:

  Jovana – Tako je, Jovana. Što god da se dogodi bilo gde u ovoj zemlji, padne grana, udari grom, bilo šta, naći će se neki psihopaćenik da pomene Vučića i postavi pitanje gde je on bio da to spreči! To su ljudi kojima je 5. oktobar oštetio mozgove, kada su baždareni na istu takvu mržnju protiv Slobodana Miloševića i njegovo pominjanje u negativnoj konotaciji o kojoj god temi da se povede reč, od fudbala do nuklearne fizike, i sada, pošto dotičnog nema, samo su tu mržnju projektovali na Aleksandra Vučića. Ne znam da li su u pitanju čipovi ili NLP (neurolingivističko programiranje), ali to su osobe u teškom problemu a da nisu svesne kolikom. (Max: „Treba Vođu zvati. On sve rešava sam“)

  • kv tesar kaže:

   Ako do sada nisi primetio,on se sam meša u sve i svašta!
   A osobe oštećenih mozgova mu veruju……..

 20. Sojic kaže:

  Posto drva???

 21. ................................................. kaže:

  Hoće li se danas oglasiti gradsko rukovodstvo po pitanju ove elementarne nepogode?

 22. Stipan kaže:

  Sada sa zebnjom i strahom ocekujem sledecu sednicu Gradske skupstine gde nece li neko pametan predloziti da se sva stabla Gelegunja u gradu sve do jednoga iseku, a ostali odbornici u Skupstini grada da jednoglasno prihvate taj predlog.
  Kakvi sede tamo, ne bih se vise ni toj katastrofi zacudio.

 23. Tramp kaže:

  Lebac ti j…. sinoc taman da udjem u apoteku pod gradskom kucom kad se ogromno drvo srusi pored.Srecom promaši i mene a i ostale..

 24. Sanja kaže:

  @ No name

  Gospodine/gospodjo, hocete li nam otkriti u koju vas je to fotelju SNS namestio? Pretpostavljam negde u Cistocu i zelenilo, kad vas toliko pogadja to sto smo rekli da grane nisu orezane na vreme, ili ako jesu onda je to veoma nestrucno odradjeno.

  Nazalost, bice ovakvih stvari sve vise. Kad su na rukovodecim polozajima sve sami strucnjaci sa Megatrenda i Singidunuma.
  Vidimo najbolje na primeru EPS-a koji vodi jedan vlasnik pecenjare, koji lozi blato i ko zna sta, pa izaziva havarije i pozare.

 25. Majcen Zvonko kaže:

  Trampe dislajk ti je zbog lebac… Ostalo lajk

 26. No name kaže:

  Sanja – Evo i tebe, još jednog „stručnjaka“ koji sve zna, i da sam ja SNS u Čistoći i zelenilu, i da li su grane stručno ili nestručno odrezane na vreme ili nisu na vreme, da su na rukovodećim položajima sve sami stručnjaci sa megatrenda i Singidunuma, i da EPS vodi vlasnik pečenjare…samo se kljukate informacijama sa Nove SS i sličnih i flićkate ih dalje, dajući svoj doprinos velikoj akciji uflićkavanja Srbije. Nema toga koga vi i što vi niste u stanju da uflićkate. Tako si i ti mene uflićkala dovodeći me u fotelju SNS i u Čistoću i zelenilo, samo zato što, za razliku od tebe, za svoje drugačije mišljenje imam argumente. Ali, vi se, kao i vaše preteče i uzori komunisti, držite devize „ko nije sa nama taj je protiv nas“, (a taj je u fotelji SNS-a i radi u Čistoći i zelenilu). Keve ti, da se poslužim žargonom, gde si naučila, u kojoj školi, na kojem fakultetu, da razlikuješ stručno od nestručno orezanog drveća, pa možeš to javno da tvrdiš da ga neko nije stručno orezao?

 27. ........ kaže:

  U gradskoj kuci u usluznom centru salter?pismenim putem se podnese zahtev ta orezivanje drveta ili dva ispred kuce.zaposleni sluzbenik primi,pecatira zahtev tj.molbu i odlozi u fioku,i tako dva do tri puta,ako prime.cekati od dana podnetog zahteva do 12 meseci a mozda i duze.u prolece,leti i ranu jesen ne orezuju makar ti i krov osteti.ako sam organizujes prijavis istim organima da ne platis kaznu samo taksu od par dinara.troskove uredjenja ulicnog dela sam snosis.savesni su .u nekim gradovima jkp.zelenilo i cistoca lose travu ispred kuca po manjim ulicama a mi u nasem gradu resavamo to sami?

OSTAVITE KOMENTAR

9 + 1 =

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 15 + 14 ?
Please leave these two fields as-is: