Karavan zdravlja Demokratske stranke u Subotici

Forum žena Demokraktske stranke u Subotici u saradnji sa MO DS Prozivke organizovao je u subotu, 18. septembra, u prostorijama MZ Prozivka zdravstveno promotivnu akciju "Karavan zdravlja – rana dijagnoza, dobra prognoza".

„Karavan zdravlja“ je u organizaciji Pokrajinskog Foruma žena Demokratske stranke krenuo 12 juna iz Novog Sada i do kraja 2011. godine biće održan po svim opštinama i gradovima Vojvodine.

Akcija obuhvata besplatne preventivne preglede kao što su merenje pritiska i nivoa šećera u krvi, prikazivanje zdravstveno – informativnih filmova, podelu brošura i organizovane preglede i razgovore sa lekarima o značaju prevencije i ranog otkrivanja raka dojke.
Slika
Cilj akcije je skretanje pažnje široj javnosti da su preventivni pregledi jedan od bitnih činilaca i koraka za poboljšanje ljudskog zdravlja. Ako prevencija izostane, posledice su pogubne i teške bolesti se ne mogu lečiti kako se želi.

Edukacija i bolja informisanost ženske populacije o važnosti ranog otkrivanja raka dojke, o faktorima rizika koji doprinose nastanku ove bolesti, kao i o načinu samopregleda, imaju za cilj da utiču na smanjenje broja uznapredovalih slučajeva raka dojke i na smanjenje broja smrtnih slučajeva od raka dojke među ženama s obzirom da ova bolest može biti izlečena ukoliko se otkrije na vreme. Rak dojke je izlečiv ako se na vreme dijagnostikuje.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

+ 15 = 24

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 11 + 12 ?
Please leave these two fields as-is: