Karavan zdravlja

Forum žena Demokraktske stranke u Subotici u saradnji sa MODS “Prozivke” organizovaće u subotu, 18. septembra, od 9 sati u MZ “Prozivka” zdravstveno promotivnu akciju "Karavan zdravlja – rana dijagnoza, dobra prognoza" .

„Karavan zdravlja“ je u organizaciji Pokrajinskog Foruma žena Demokratske stranke krenuo 12 juna iz Novog Sada i do kraja 2011. godine biće održan po svim opštinama i gradovima Vojvodine.

Akcija obuhvata besplatne preventivne preglede kao što su:
merenje pritiska,
nivoa šećera u krvi,
prikazivanje zdravstveno – informativnih filmova,
podelu brošura
i organizovane preglede i razgovore sa lekarima o značaju prevencije i ranog otkrivanja raka dojke.

Cilj akcije je skretanje pažnje široj javnosti da su preventivni pregledi jedan od bitnih činilaca i koraka za poboljšanje ljudskog zdravlja. Ako prevencija izostane, posledice su pogubne i teške bolesti se ne mogu lečiti kako se želi.

Edukacija i bolja informisanost ženske populacije o važnosti ranog otkrivanja raka dojke, o faktorima rizika koji doprinose nastanku ove bolesti, kao i o načinu samopregleda, imaju za cilj da utiču na smanjenje broja uznapredovalih slučajeva raka dojke i na smanjenje broja smrtnih slučajeva od raka dojke među ženama s obzirom da ova bolest može biti izlečena ukoliko se otkrije na vreme. Rak dojke je izlečiv ako se na vreme dijagnostikuje.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

36 + = 39

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 15 + 5 ?
Please leave these two fields as-is: