Karitas pomaže ugroženima

Humanitarna organizacija Karitas u saradnji sa ljudima dobre volje svake godine za božićne i novogodišnje praznike obraduje mališane siromašnih porodica slatkim paketićima. Potrebe su mnogo veće, od donacija, tvrde u Karitasu.

paketici-karitas-subotica_660x330

Vitomir i Rita Dovidović žive u iznajmljenom stanu u Subotici sa svojim maloletnim sinom. Nemaju posla, hrane, odeće, kao ni ogreva.

Kažu da su zadovoljni donacijom, jer pored toga što njihov sin je dobio slatki paketić, moći će da praznike provedu kako dolikuje.

Karitas iz Subotice je posrednik između ljudi dobre volje i porodica i osoba kojima je pomoć potrebna. Pakete hrane, odeće, higijene i ogreva dele od porodice do porodice.

Narednih dana deci posredstvom Karitasa će biti podeljeni. Humanitarna organizacija Karitas Srbije već dve decenije pomaže marginalizovanim socijalnim grupama u našoj zemlji.

 

RTVKOMENTARI

  1. stormwatch kaže:

    Ko ce ako nece Caritas. Bravo!

  2. Vesko kaže:

    Sve je ovo lepo, cestitam i podrzavam, samo da uvek ta pomoc dođe onima kojima je to najpotrebnije. Desavalo se to ranije, o cemu su upoznate staresine crkvi, da su pomoc dobijali i organizatori, kojima u svakom slucaju to nije bilo neophodno. Jos jednom, podrska i cestitke svim dobrim ljudima koji pomozu.

OSTAVITE KOMENTAR

+ 37 = 45

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 12 + 15 ?
Please leave these two fields as-is: