Karla Kuk na Jazziku

Ovogodišnji, drugi po redu Jazzik festival, najavljuje pravu muzičku senzaciju zakazanu za 15. i 16. april. Zvanični program će se održati na sceni „Jadran“ dok će u kafeu „Sax“ biti „džem sešn“ i izložba fotografija koja objedinjuje radove fotografa nastale na prvom „Jazziku“. Kao i na prethodnom festivalu, održaće se radionice i predavanja džez umetnika u Muzičkoj školi i knjižari „PlatoBooks“.

Slika
Radulovic Sisters – Jazzik 2010.

U zvaničnom programu nastupiće džez pevačica koja je 1999. godine nominovana za „Gremi“ – Karla Kuk, zatim grupa „Special Providance“ iz Mađarske, „Hamleto Stamlato“ iz Brazila i „Beefunk“ iz Srbije koji je Voja Bee, gitarista koji živi i radi u Beču.

Slika
Karla Kuk

Neposredno pred glavni festivalski program, u promotivnom delu obe večeri, nastupiće subotički „The Young Swing Sextet“, „The Birdland Project“, „Badawi&Juhasz Duo“, Pavle Zvekić, koji ima samo devet godina, i “Miša Marjanov kvartet”, čiji će nastup biti ujedno i promocija jednog od dva albuma koji izlaze u izdanju „Jazzika“.

– Na promotivnom koncertu festivala „Jazzik Junior“, 9. aprila, u Dečjem pozorištu, odsek džeza Muzičke škole predstaviće petnaestak najpoznatijih pesmica za decu obrađenih u džez maniru. Prilagođenim programom, kreiramo šansu budućim poštovaocima džeza da se u mladosti sretnu i iskuse ovaj muzički pravac – kaže za list „Blic“marketing menadžer Sanja Bunford.

Sanja Bunford najavljuje i promocije audio albuma „Jazzik Live 2010“ kao i „Knjižice o bluzu“ i „Savremeni džez“ Roberta Tilija, a ljubitelji džeza će imati priliku i da bolje upoznaju Karlu Kuk i članove najavljenih bendova iz Brazila, Mađarske i Srbije u radionicama, jer će oni predvoditi te susrete. Predavanje „Džezologija“ održaće Vid Jeraj iz Hrvatske, dok će o velikim stilistima džeza govoriti Robert Tili.

Slika
Vlada Miletin – Jazzik 2010.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

+ 59 = 67

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 12 + 15 ?
Please leave these two fields as-is: