Kasa 9.januara pred Specijalnim sudom u Beogradu

Nekadašnji gradonačelnik Subotice i bivši direktor filijale Agrobanke u tom gradu Jožef Kasa naći će se 9. januara pred Specijalnim sudom u Beogradu zbog pripremnog ročišta u procesu povodom pojedinih kredita koje je Agrobanka, kako tvrdi optužba, bez odgovarajućih sredstava obezbeđenja, odobrila firmama: „Azohem”, „Mala Bosna” i „Azotara Subotica” Peđe Mališanovića.

jozef kasa

Kako „Dnevnik“ saznaje, Specijalni sud je pripremno ročište zakazao za 9. i 10. januar, a u postupku su okrivljeni i nekadašnji pomoćnik direktora subotičke filijale Agorbanke Zoran Malešević, kao i privrednik Peđa Mališanović.

 

Tužilaštvo je iznelo sumnje da je od 2007. do 2010. godine Mališanovićevim firmama odobreno, bez odgovarajućih sredstava obezbeđenja, tri kredita i pet bankarskih garancija, ukupne vrednosti oko 13 miliona evra. Svi okrivljeni su tokom istrage negirali krivicu i optužbe.

 

Istom optužnicom je obuhvaćeno još petoro okrivljenih iz Agrobanke, sada u stečaju, te četiri privrednika, odgovorna lica u preduzećima koja su takođe, kako sumnja optužba, pod „spornim“ okolnostima dobila kredite. Optuženi su: nekadašnji predsednik Izvršnog odbora Agrobanke Dušan Antonić, odgovorna lica u taj banci Slavoljub Korićanac, Bojan Zarić, Boban Labović, Vehbo Papić, Velibor Lukić, Bojan Simonović i Branislav Pešić.

 

Postupak se vodi i protiv čelnika nekoliko privatnih firmi Stevana Alavanje, Predraga Vučkovića i Milenka Surudžića. Svim optuženima je stavljeno na teret krivično delo zlopuotrebe položaja odgovornog lica.

 

Jožef Kasa, Zoran Malešević i Peđa Mališanović bili su u pritvoru od 20. novembra 2012. do 12. februara ove godine, kada su odlukom suda pušteni da se u daljem postupku brane sa slobode.

 

Jožef Kasa je niz godina bio predsednik Saveza vojvođanskih Mađara i gradonačelnik Subotice, a bio je i potpredsednik Vlade Srbije.

 

DnevnikKOMENTARI

 1. laki kaže:

  U buvaru sa lopovima!!!

 2. zorandjala kaže:

   

  laki: U buvaru sa lopovima!!!  

    najteze preci sa reci na delo,

 3. Mister No kaže:

  Izvuce se kao i do sad.Vrana vrani ne kopa oci.

 4. Stipane,siti se... kaže:

  ….a karavani prolaze,prolaze,prolaze…

  Sicem BRICOM,onu stvar,ako ovaj "hemikus" ode u corku !!!

  Ma svi nas oni za….vaju,u zdrav mozak !

  DOKLE !!!

 5. Scaly kaže:

   

  Stipane,siti se…:

  ….a karavani prolaze,prolaze,prolaze…

  Sicem BRICOM,onu stvar,ako ovaj "hemikus" ode u corku !!!

  Ma svi nas oni za….vaju,u zdrav mozak !

  DOKLE !!!

   

   

  Ovde napišite odgovor……dok si bricom neodsičeš onu stvar,jer ti posle i tako ništa neče biti važno…

OSTAVITE KOMENTAR