Kasa digao ruke od Pozorišta

Jožef Kasa podneo je juče ostavku na mesto predsednika Upravnog odbora Narodnog pozorišta u Subotici. Tekst ostavke koji je uputio Skupštini Vojvodine i Skupštini grada istovetan je i u njemu se navodi da je u protekloj nepunoj deceniji kako je predsednik UO smatrao da ova tela „zaobilaze problem obnove subotičkog pozorišta, zapostavljaju ga, bez interesa i razumevanja, radije se ne baveći njime nego da pronalaze rešenja. Zbog toga podnosim bezuslovnu ostavku na mesto predsednika Upravnog odbora.“ Kasu je na ovu funkciju imenovala pokrajinska skupština.

Obnova Narodnog pozorišta u Subotici otpočela je 2008. godine po projektu koji je predviđao rekonstrukciju najstarijeg dela teatra, koji je ujedno i najstarije pozorište u zemlji, podignuto 1854. godine, i dogradnju novog dela objekta koji bi imao tri sale. Zbog nedostatka novca do sada je podignut samo betonski kostur novog dograđenog dela, nije završena zaštita ulaznog dela teatra, radovi na gradilištu stoje bezmalo dve godine.

 

U subotičkoj gradskoj upravi početkom godine formirano je radno telo koje čine uglavnom politički predstavnici partija na vlasti sa zadatkom da pripreme projekat po kojem bi trebala da bude srušena jedna etaža na izgrađenom novom delu. Rukovodstvo grada tvrdi da bi tada projekat, za koji je po prvim procenama trebalo do 25 milona evra, bio finansijski prihvatljiv za pokrajinu i grad, te da bi umanjenje gabarita konačno obezbedilo završetak građevine.

 

POLITIKAKOMENTARI

 1. scenarista života kaže:

  Podrška Kasi da izdrži u odluci da digne ruke od Pozorišta. 🙂

 2. Bankar kaže:

  Još kada bi „digao ruke“ od Agrobanke… i svega čega se uhvatio, kamo lepe sreće.

 3. žeka kaže:

  sdad će se možda i završiti renoviranje  …  😆

 4. Nena kaže:

  Nakrao se para,pa sad dize ruke..Sta smo doziveli..

 5. marko kaže:

  treba da digne ruke i od Agrokombinata Subotica

   

 6. JEDAN JEDINI kaže:

  Lako je dici ruke od svega i dati ostavku, a ko ce da odgovara za dosadasnju stetu!?!

 7. ANTIGLOBALIST kaže:

  DON KASINO sto bih rekao pokojni BRANCIKA OTPORAS. Iskreno se nadam da ce pravda biti dostizna.

OSTAVITE KOMENTAR