Kati i Željko u Subotici

Povodom proslave dana grada koja će se održati u periodu od 27.8. do 4.9., na centralnom gradskom trgu 1.9. su najavljena dva koncerta.

.

Kati Volf je nastupilu na Evroviziji ove godine predstavljajući Mađarsku. Zbog izuzetnog glasa privukla je veliku pažnju javnosti.

Pored Keti, na ovogodišnjoj proslavi dana grada koncert će održati još jedan učesnik Evrovizije. Željko Joksimović je sa pesmom Lane moje 2004. godine zauzeo drugo mesto na tadašnjem takmičenju za pesmu Evrope.

 

 

 

PROGRAM DANA GRADA

 

Prvi dan ove manifestacije obeležava se proslava Dana grada u KUDu u Bajmoku a u večernjim satima u ulici Matije Korvina održava se već tradicionalna ulična žurka – Oranž parti sa grupom „Perpetuum mobile“.


Nedelja (28.8.) je rezervisana za sportsku promociju: promocija američkog fudbala na Prozivci (11h) i promocija kartinga na kružnom toku kod Trga žrtava fašizma (18h). U neposrednoj blizini, tj. u Katedrali Svete Terezije od 19h počinje Koncert modernog ansambla za orgulje, timpane i hor.

 

U ponedeljak se u ZOO vrtu otvara novi objekat za merkate u 11h a u Gradskoj biblioteci, od 18h, održaće se Veče stvaralaštva Ota Tolnaija.

 

U utorak  30.8. u Eko centru na Paliću svečano će se otvoriti 18. naučni skup „Tehnologija, kultura i razvoj“.

 

Sreda 31.8. Potpisivanje sporazuma „Srbija u ritmu Evrope“, Otvaranje izložbe slika „Alfabet zvezda“ Slobodana Jevtića-Pulike, Koncert Subotičke filharmonije – solisti: Rebeka Bobanj,Alenka Ponjavić, Antal Čeh, 30 godina rok opere „Zelenokosa“ – Gabor Lenđel i Retro parti bend (Trg slobode).

 

Prvpg dana septembra će se ispred svečanog ulaza u Gradsku kuću podići zastava grada i održaće se Svečana sednica Skupštine, zatim Svečano otvaranje ulice Partizanskih baza i 51.divizije i koncerti Kati Wolf i Željka Joksimovića.

 

U petak 2.10. počinje Međunarodni fudbalski turnir “Stevan Vilotić-Ćele“ – utakmica Srbija-Mađarska, Festival domaće hrane „Ukusi tradicije“ na Prozivci, Nastup mladih bendova, hip-hopera i di-džejeva – Park Rajhla Ferenca, Otvaranje izložbe „Subotica na starim kartama“ u Vestibilu Gradske kuće, i Predstavljanje knjige Tomislava Žigmanova u Velikoj većnici.

 

Trećeg septembra organizuje se proslava Dana grada u Čantaviru, obeležava završetak Međunarodne biciklističke trke „Oko Vojvodine“ na Radijalcu, zatim prijateljska fudbalska utakmica FK „Spartak“ – NK „Osijek“, Promocija knjige i izložba Bele Durancija u galeriji Likovni susret.

 

Poslednjeg dana obeležiće se početak Međunarodne biciklističke trke „Velika nagrada Subotice“ na Radijalcu

 

Zvaničan spot Dana grada

 
KOMENTARI

 1. Anonimni kaže:

  Opa NAPOKON BRAVO BRAVO !!!! SVAKA CAST !!!

 2. highlander kaže:

  Keti Wolf je Katalin Wolf i to joj je ime…slucajnost je da je svojevremeno pevala pesmicu u crtacu..nemojmo izmisljati stvari…onda i jedan od organizatora mogao da se zove Schwedisch Tabelle, koliko klope je vec pozderao…ali ne on je veciti mutant-lopov

 3. vule024 kaže:

  Svečano otvaranje ulice Partizanskih baza i 51.divizije ???
  Hmmmm wow bas su poranili 🙂

 4. ridick kaže:

  ljudi moji a sta ce biti sa ZVONKO-m BOGDAN-om, nemoguce da ste smislili neki drugi program za ovakvu svecanost….:)

OSTAVITE KOMENTAR

40 + = 50

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 11 + 12 ?
Please leave these two fields as-is: