Katona najjači na svetu

Ervin Katona pobednik je takmičenja Strongmen za 2011. godinu. Subotičanin je na poslednjem takmičenju u sezoni bio treći i pobedio u ukupnom poretku.

 

U Sarajevu je u utorak uveče održana Strongmen Liga šampiona, finalno takmičenje najjačih ljudi na svetu za 2011. godinu. Posle višečasovne borbe slavio je Litvanac Židrunas Savickas, drugi je bio Žan Karon iz Francuske, a treći Katona.

 

Učesnici su se u Sarajevu takmičili u šest disciplina, vuča kamiona od 20 tona, prevrtanje guma od 560 kg, podizanje balvana iznad glave, kombinovana disciplina (kofer od 150 kg nosi se 25 metara, potom se zastaje i teg od 100 kg diže se tri puta iznad glave, a potom se vraća sa koferom od 150 kg), podizanje kugle teške od 140 do 220 kg i podizanje automobila.

 

Ervin Katona je rođen 1977. godine u Subotici, bio je juniorski prvak države u kik-boksu ali je sa 25 godina prešao na takmičenja u snazi.

 

Posle više pobeda na pojedinačnim takmičenja Strongmen Lige šampiona Katona je prvi put najbolji u ukupnom poretku. Prošle sezone zauzeo je drugo mesto a u sezoni u kojoj je postao šampion pobedio je na pojedinačnim takmičenjima u Srbiji, Bugarskoj i na Kanarskim ostrvima.

 

Sarajevo, rezultati:
1. Židrunas Savickas (Litvanija) … 59 bodova
2. Žan Karon (Kanada) … 51.5 bodova
3. Ervin Katona (Srbija) … 50 bodova
4. Džimi Loreis (Belgija) … 43.5 bodova
5. Lauri Nami (Estonija) … 37 bodova

ukupni poredak za 2011. godinu:
1. Ervin Katona (Srbija)
2. Židrunas Savickas (Litvanija)
3. Lorens Šalej (Velika Britanija)

 

B92KOMENTARI

 1. goblin024 kaže:

  BRAVO MAJSTORE!

 2. alobre kaže:

  Vaterpolisti, odbojkasi zenski i muski, rukometasi, Djokovic… ako sam nekog zaboraviooo… I ERVIN KATONA! Ima nesto u ovoj drzavi, zbog kojih mnogi preseku i urade nesto konkretno! Bravo Katona! TI MOJ LJUBAV 😀

 3. ja kaže:

  KRALJ!!!

 4. GF kaže:

  Ne znam zašto je ovaj čovek tako slabo ispraćen u medijima. Godinama u svetskom vrhu, a jedino se pominje u Subotici i možda jednom godišnje u nekom državnom mediju. Nisam baš fan ove vrste sporta, međutim „Strongman“ takmičenje je definiivno medijski vrlo atraktivno. Kao da neko krije Ervina Katonu od oćiju javnosti u Srbiji… Nadam se da grešim.

 5. DoDo kaže:

  Alobre
  zaboravio si Gabora Sagmajstera, Nadju Higl, Marjana Benesa, Ivu Andrica, Rudjera Josipa Boskovica… molim te nemoj da se to cesto desava 🙂

 6. stormwatch kaže:

  Sve Suboticko je zabranjeno i sakriveno u Srbiji, nema nas cak ni na znacima na autoputu ni na vremenskoj prognozi. U ovoj zemlji jedino ima mesta za BG i NS.

 7. f1 kaže:

  ima lepe rezultate…. stvarno zasluzuje vise mesta u Medijima… bravo ERVIN–  BÜSZKÉK VAGYUNK REÁD..-ponosni smo

 8. Vukodav kaže:

  DoDo@

  Sta je Gabor Sagmajster tako bitno i znacajno uradio da bi se pominjao?!! mam sponzore, medijski se spominje za cega? Za 50,60,80… mesto ? Dakar su zavrsavali i pre 100godin!!. U Subotici imam gomila talentovanih klinaca u kojima bi pametnije bilo dati stipentiju,a sa tim njegovim jednim Dakarom verujem da bi je gomila klinaca isfinasirala za celu godinu a on i sam ima divoljni para pa nek finansira tu svoju pa ne znam ni kako da nazovem…ok svaka cast zavrsio je Dakar ali kao sto sam rekao zavrsavali su ga i pre sto godina pa sad ti vidi…

OSTAVITE KOMENTAR

+ 12 = 16

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 4 + 2 ?
Please leave these two fields as-is: