Kelebija je raj za lopove

Na Kelebiji, prvenstveno u okolini Majdana, uz granicu, teško je nači kuću koja u poslednjih godinu dana nije bila barem jednom opljačkana. Broj krađa se iz godine u godinu povećava, a ljudi nemoćno gledaju kako im odnose sve njihove dragocenosti. Krade se sve – od kazana za pečenje rakije, kablova, akumulatora, alata, cevi – do kada i frižidera, i to je samo deo „asortimana“ pokradenih predmeta. Voćnjak Jose Suturovića lopovi su posetili pre dva meseca, a pomoćnu zgradu sagrađenu od cigala kradljivci su jednostavno srušili i odneli kazan za pečenje rakije.

 

 

Prema rečima Suturovića, kazan nije jedina ukradena vrednost iz tog voćnjaka, budući da je proteklih godina tu bilo već više krađa.

 

– Krađu uvek prijavim policiji, ali oni nijednom nisu izašli na lice mesta, a šteta koju sam zbog krađa pretrpeo u poslednje tri i po godine ukupno iznosi sada već oko 1,2 miliona dinara. Posle svega, čovek više nema ni volje da izađe u svoj voćnjak, ali pošto od penzije ne mogu da preživim, moram nečim da je dopunim – rekao je Suturović.

 

 

Ni imovinu Mihalja Nađa lopovi nisu štedeli poslednjih godina, više puta su upali na njegovo imanje. Jednom prilikom su ukrali njegov traktor sa prikolicom, na koju su natovarili pokradenu robu. Tragovi traktorskih guma su kradljivce otkrili.

 

– Uhapšeni su, mene su pozvali kao svedoka da bih dao izjavu, mada nije jasno kao svedoka, budući da sam oštećeni, ali na ročište nisam pozvan, samo sam dobio obaveštenje od suda da su počinioci oslobođeni, jer je okružni tužilac povukao optužbe – kaže Nađ.

 

Prema njegovom mišljenju, krađe su dobro organizovane i iza njih ne stoje siromašni ljudi.

 

– U Kelebiji i nema policije, ukoliko ih pozovemo dolaze iz Subotice, ali dok stignu dovde, što zahteva bar 15-20 minuta, kradljivci su već davno otišli. Bilo bi neophofno da se ovo područje stalno kontroliše, da se zaustavljaju sumnjive osobe, ali sve do sada smo uzalud molili da se i u Kelebiji formira policijska stanica – rekao je Nađ.

 

Magyar szoKOMENTARI

 1. Pajo kaže:

  Kelebija nije bitna bitna je PROZIVKA!!! Kako tu nenestaju kazani, slivnici, kablovi i slicno!

 2. samotnik kaže:

  Kakvo nam je sudstvo i policija, citava Srbija je raj za razne lopurde i krimose!!!

 3. freelancer kaže:

  Na šalost, to nam postaje svakodnevna stvarnost 🙁 Pridružio bih se onima, koji smatraju da nije moguće da počinioci ostanu neotkriveni. Mogli bi se otkriti. Itekako. Samo da se neko malo i „umeša“ u vlastiti posao. Pa ni tužilac nije „nedodirljiv“. Povukao optužni predlog? Ok. ‘Ajde, derane, da vidimo… A ZAŠTO si to uradio? Dakle, sve se MOŽE! Ali, …

  Pre izvesnog vremena (mislim da je o tome pisano i na ovom portalu), na Radanovcu se dogodila neka kradja. Doduše, to je i tamo postalo kao „dobar dan“. Policija je bila „na tragu počinioca“. Medjutim, dogodilo se nešto drugo. Grupa mladića je odlučila da uzme „pravdu“ u svoje ruke. Ne sporim da je to pogrešno, ali… To je posledica onoga da oni, koji su mu „bili na tragu“, nisu bili nešto zainteresovani da taj „trag“ slede do kraja. Elem, te večeri, jedan od pomenutih mladića je BUKVALNO iz moje sobe (bio je u poseti kod mene), otišao da „malo opomene“ lopinu. Da budem iskren, čak sam i odobravao taj postupak, jer je i neko „moj“ sa Radanovca svojevremeno bio orobljen i … NIŠTA. Pojeo vuk magarca. Medjutim, momci su malo preterali. Uglavnom, nesretniku je pukla slezina, pa onda hirurgija i blablabla… 

  Pomenuti mladić je sutradan opet došao kod mene i ispričao mi ceo dogadjaj. Rekao sam mu, „ako si već rešio da uzmeš pravdu u svoje ruke i izlemaš nekog, onda ga izlemaj tako da se uneredi od batina i dobro ih zapamti. Ovako, derane, ovo je teška telesna povreda i za to se robija. Sad nema natrag. Napravio si s****e i suoči se sa posledicama.“

  „Počinilac“ iliti lopina, vrlo je problematičan lik, alkos, narkoman i „od ranije poznat policiji“ 🙂 Samo to… za „od ranije…“, da ne bude kao u vicu: na radiju, servisne informacije, „U protekla 24 sata, u našem gradu je rodjeno pet beba. Tri dečaka i dve devojčice. Svi su od ranije poznati policiji.“

 4. Pajo kaže:

  Samo udarati po glavi da budu nagljecenja tkiva i sve je uredu!!!!

OSTAVITE KOMENTAR