Kern: Y krak stiže do Malog Bajmoka do kraja godine

Očekuje se da će potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović najkasnije polovinom decembra pustiti u saobraćaj deonicu “Ipsilon kraka” koja će povezati naselje Mali Bajmok sa autoputem E-75, a državni sekretar Imre Kern je u izjavi za RTV Vojvodina najavio da je planirana investicija od milijardu i 400 miliona dinara za nastavak radova u 2019. godini.

Radovi na obilaznici oko Subotice, poznatijoj kao “Ipsilon krak”, napreduju prema planu pa se očekuje da njena deonica pre Nove godine bude otvorena za saobraćaj.

Pri kraju su radovi na izgradnji kružnog toka na Somborskom putu, a 12. decembar je rok do koga treba da bude završena deonica “Ipsilon kraka” koja će ga povezati sa petljom Subotica-jug na autoputu E-75. Već polovinom decembra trebala bi da bude puštena u saobraćaj.

“Izvođači radova su ispoštovali ugovoreni rok, a puštanje u saobraćaj očekujemo za par dana, između 12. i 15. decembra, u zavisnosti od programa ministarke, odnosno potpredsednice Vlade”, rekao je u izjavio za RTV Imre Kern, državni sekretar u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Završavaju se i radovi na mostu iznad buduće pruge Beograd –Budimpešta.

“Mogu da najavim da će deonica “Ipsilon kraka” od Somborskog puta do petlje Subotica – jug biti završena pre kraja godine. Naredne, 2019. Godine, otpočinjemo radove na sledećoj fazi kojom će “Ipsilon krak” biti spojen sa graničnim prelazom Kelebija, odnosno sa Koridorom 10”, kaže Bogdan Laban, gradonačelnik Subotice.

Državni sekretar Imre Kern najavio je da će radovi biti nastavljeni i 2019. godine.

“Iduće godine, pošto se zna da će (republičkim) budžetom (za te namene) biti predviđena milijarda i 400 miliona dinara, moći ćemo da završimo “Ipsilon krak” skroz do granice i na taj način ćemo okončati projekat koji je započet pre 30 godina”, kaže Imre Kern, državni sekretar u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Puštanjem u saobraćaj deonice “Ipsilon kraka” od kružnog toka u naselju Mali Bajmok do petlje Subotica-jug na autoputu E-75, biće izmešten teretni saobraćaj iz centra grada, na šta Subotičani čekaju decenijama.

 

RTVKOMENTARI

 1. Stranac kaže:

  Nemojte vise najavljivati molim vas i nemojte otvarati svaku deonicu od kilometar, skuplje izadje benzin da se dovezete do subotice nego deonica koju otvarate. Ko jos otvara deonice puta od jednog kilometra

 2. Istina... kaže:

  Kada se Skadar na Bojani završi pljačka Cionista i njihovih podgu*nih sluga Nikogovića će prestati. Dakle…

 3. Indijanac kaže:

  Auuu, jedva čekam da se napokon okončaju ovi radovi na koje čekamo već 30 godina.
  E, pa onda ako će 1.400 miliona dinara uložiti u ovaj projekat koji se zove “nastavak radova”, ja ću posle svečanog otvaranja puta da isprobam mog novog Porshea kojeg sam kupio upravo za ovu priliku za 150.000 €.
  Toliko puno para, mora biti jako dobar put, možda bolji čak i od nemačkih autoputeva.

 4. lacika kaže:

  Ostavite koji metar puta da otvori i gradonacelnik ako moze.

 5. bac Vranje kaže:

  Znaci ministarka slomije nogu 11. decembra , y krak se zbog toga nece moci pustiti u saobracaj jer ce ministarka biti na bolovanju i morace da lezi..koja licememernost i bezobrazluk!! Kao da je ona odvojala od usta ,a ne mi !!!

 6. Salamander kaže:

  Živi bili pa videli da li će biti samo svečano otvaranje (po ko zna koji put) ili će zaista da ovaj put bude i u funkciji. Koliko smo obećanja preživeli sumnjam da će se deo od Subotice do granice završiti u roku…to se samo zaključuje na osnovu toga da kao grad nismo bili u stanju da napravimo obilaznicu poslednjih 30 godina, a sada ćemo da se hvalimo kako je brzo gotovo – kao da nam se bliže neki izbori???

 7. Zorica kaže:

  Ipak su zavrsili pa da svidjalo se to nekom ili ne ….iskreno nisam verovala ali evo ga gotovo

 8. Istina kaže:

  Ja sam tupava.

 9. Megille kaže:

  Ovi Kernovi su opasne ‘Baje’ :za vreme Juge bili su veliki komunisti ,posle sloma komunizma su se ‘pomađarili ‘ i postali katolici, pa im je počeo smetati sve što je srpsko -pogotovo čirilično pismo. Zna se da su prvo uskočili u Mađarsku stranku. Kasnije izdali i Miloševića ,postali su ‘ demokrati ‘.A sada su SNS stranci Vučić Aleksandra. O sukobima interesa sada neću. Ali moram spomenuti ipak da ono premaMiloševiću im nije bilo pošteno . ( Nije krščanski Kern Imre ! ) Naime Miloševiću mogu se zahvaliti da danas imaju u vlasništvu bivšu fabriku ‘Bačkaprodukt’ -CIMGAS .Dakako vlasnici su Imre Kern i njegov brat Čaba Kern…

 10. Mare kaže:

  I onda ce kamioni od Malog Bajmoka do Kelebije morati da idu Somborskim putem pored Buvljaka, do Zagrebacke, pa tamo skrenu levo ka Karadjordevom putu.
  Bice zanimljivo vikendom, kad se u onaj haos oko Buvljaka ubace jos i 2-3 slepera…

 11. Istina... kaže:

  Agentura je tupava ako misli da može da suzbije Istinu…

 12. Istina... kaže:

  @Megille

  Nemojte tako, kvarite Agenturi propagandno kreiranje svesti javnosti pomoću “zlotvora”, “Balkanskog kasapina”, “devedesetim” i ostalim pogrdnostima o Miloševiću i Miloševićevcima koji ne smeju da budu označeni ničim pozitivnim i korisnim. Cionisti Hazari Austrougari Germani Anglosaksonci neće vam to nikada oprostiti.

 13. Cvetko kaže:

  Da Mare ali i izlaskom na auto put idu lakše do Mađarske na Horgoš.Jest da je duže ali je brze.Kelebija jeste bliže ali se sporije stiže zbog prolaska kroz grad.Sacekajmo da se spoji sve i kapa dole.Neko je uradio.To je važno.

 14. JaPaja kaže:

  Laj te kere suboticke.

 15. !% kaže:

  ..opet ce izbori..? obicno onda oni o Y kraku.. dosadni..

 16. gligorije kaže:

  zorica
  ej a o samo kod nas ima da zatvore put kohi postoji koliko i subotica, Da Ti pojasnim- s Pacirskof puta su skinuli nadvoznjak i ne vracaju ga nazad, dakle zatvorili su atarski put. a kazu sve je uradjeno. jbt ko je ovde lud???? izgleda da smo mi ludi. al eto opet niko od nas nece stici na otvaranje pa da pita Kerna sta ce biti s tim? a obecao je proletos covek da ce biti da ne bunimo se da cutimo jos malo, ima clanak u novinama madjar szo.

 17. stormwatch kaže:

  Ovo nije nikakvo resenje, prvo to je jos uvek putic sa dve trake, drugo, kamioni moraju ici kroz ceo grad od Kelebije da se ukljuce na Mali Bajmok i sa Malog Bajmoka…kome to nije jasno taj je nazadnjak.

 18. Robert kaže:

  Naravno da prave sad sve puteve u Subotici i okolini kad je VOJPUT kupio A.V. Najlaksi nacin da se zaradi na legalan nacin uzimas drzavne pare, put naplacujes skupo a kvalitet teska nula. Sad kad krece da se raspada asfalt uskoro…..

 19. Megille kaže:

  Nesvatljiva je ova investicija ,naime gleda se da sav promet u Europi se ‘prebaci’ na željeznički saobračaj zbog efikasnosti i jeftinijeg prevoza. Tako danas već saobračaju od Berlina preko Austrije ,Hrvatske, do hrvatskih luka razni Europski transportni vozovi-znači prugu su zajednički obnovili pa sad tako i koriste…
  Ovo sa autoputevima je izgleda samo nečija promocija ,ali više ta trasa nijeni važna s obzirom da jedan od vlasnika zemljišta gde treba da prolazi trasa ove saobračajnici bivši gradonačelnik Kasa je u ‘ Bajskom ‘. No ko zna kakve apitete imaju Kernovi …??? ako su bili ortaci ???

 20. amacak kaže:

  neshvatljiva investicija? prebacivanje na željeznicu? megille je polako krenuo na put bez povratka, prateći ratnog druga koji se ovde predstavlja kao istina.

 21. Suboticko prduckanje kaže:

  “…kad je VOJPUT kupio A.V.”.
  Kolika mrznja u coveku pa da moze da isere ovoliku balegu.

 22. Istina... kaže:

  @Suboticko…

  Kakva neotesana seljačina može neko da bude pa da misao svede na “mržnju”, “pr*uckanje”, “sr*nje”, “balegu”… Vojput služi za pljačku i život od nerada, ali tome je kraj, alave komunjare će pomreti od gladi, jer sem krađom ne znaju da steknu ništa. “Univerzalni Genijalac” i Muškarača već su pušteni niz vodu, i ostali će za njima. Samo pratite tragove npr. Brke Šprljeknog 1 i Brke Šprljeknog 2.

 23. Megille kaže:

  @ Istina ‘Vojput služi za pljačku i život od nerada, ali tome je kraj, alave komunjare će pomreti od gladi, jer sem krađom ne znaju da steknu ništa. „Univerzalni Genijalac“ i Muškarača već su pušteni niz vodu, i ostali će za njima. .. ‘ Po ovom citatu mogu se prepoznati ,bez obzira da li su demokrati ,komunisti ,socijalisti , naprednjaci (SNS-SVM -CIMGASI i ostali ) Da zato se i bore jer sem krađom i neradom ne znaju da steknu ništa-ovo je velika istina – istina nad istinom ‘ Da danas neko pokrene ‘poznato pismo Tita’ o poreklu imovine bilo bi ‘belaje’ do neba…veće nego za vreme Tita.

OSTAVITE KOMENTAR