Kids fest

Sledeće nedelje u Subotici počinje Festival dečjeg filma KIDS FEST koji se istovremeno odvija u Beogradu, Novom Sadu i većim gradovima Srbije.
To je jedinstveni dečiji događaj koji zabavlja i obrazuje buduću filmsku publiku, ove godine održava se pod sloganom "Magično putovanje u svet filma!“. Na programu će biti najbolja ostvarenja kinematografije za decu i mlade – zabavni, duhoviti, maštoviti i obrazovni filmovi iz celog sveta: Meksika, Japana, Velike Britanije, Francuske, Nemačke, Finske, Norveške, Španije, Italije.
Programi u Subotici se prikazuju u bioskopima EUROCINEMA na Otvorenom univerzitetu i u Art bioskopu Lifka. Cena karte je 120,00 dinara.

PROGRAM BIOSKOP EUROCINEMA (Amfiteatar Otvorenog univerziteta)

Utorak, 19.10.2010. u 18h
Stvaranje sveta – dokumentarni film, Francuska, SINHRONIZOVAN
Kako je nastao život? Dokumentarni film „Stvaranje sveta“ nastavlja priču o životu na planeti koju su autori započeli desetak godina ranije poznatim filmom „Mikrokosmos“. „Stvaranje sveta“ je nastajalo 6 godina na lokacijama širom planete, između ostalog na opčinjavajućim, neobičnim mestima kakva su Galapagos, Madagaskar i Island.

Sreda, 20.10.2010. u 18h
Eleonorina tajna – animirani film, Francuska, SINHRONIZOVAN
Dečak polazi u avanturu da oslobodi svoje prijatelje, likove iz bajki, i da pri tome nauči da čita stari zapis kojim će sve likove sačuvati u životu za buduću decu na svetu. Ova raskošna animacija priča o radosti čitanja i o sećanju na drage osobe.

Slika
"Eleonorina tajna"

Četvrtak, 21.10.2010. u 18h
Svet okeana3D – dokumentarni film, Velika Britanija, SINHRONIZOVAN
„Svet okeana 3D” prati putovanje jedne kornjače kroz zanimljivi podvodni svet u potrazi za pogodnim mestom za polaganje jaja. Zahvaljujući 3D tehnici, gledaoci imaju doživljaj da zaranjaju u svet nepoznatog plavetnila okeana koji je imalo prilike da vidi manje od 1% svetske populacije.

Petak, 22.10. u 18h
Sendmen i izgubljeni pesak snova – animirani film, Nemačka, SINHRONIZOVAN
Jednog dana, zli Habumar, vođa noćnih mora, uragan vrelog vazduha, ukrao je pesak snova. Dečak Miko i Sendmenova družina poći će da ga vrate. „Sendmen i izgubljeni pesak snova“ zasnovan je na kultnoj nemačkoj televizijskoj seriji uz koju generacije u Nemačkoj odrastaju već 50 godina.

Slika
"Sendmen i izgubljeni pesak snova "KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

5 + 1 =

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 9 + 13 ?
Please leave these two fields as-is: