Kinezi postali vlasnici Severa

Subotička fabrika električnih mašina „ATB Sever“ je u sredu 19.10. dobio novog vlasnika. Najavljivana kopanija Volong iz Kine je u sredu u popodnevnim časovima i zvanično postala većinski vlasnik ATB grupe u okviru koje pored Severa posluje i FOD iz Bora.

.

U međuvremenu, delegacija ove kompanije je tokom septembra meseca u više navrata boravila u Subotici obilazeći pogone Severa upoznavajući se sa stanjem u njoj.

Jiancheng Čen

.

Dogovor je nakon dugog pregovaranja postignut i na osnovu njega će na račun A-Teka u ponedeljak leći 62 miliona evra. Pored pomenute uplate, za koju će Wolong dobiti 98% akcija ATBa, kompanija iz Kine je na sebe preuzela i sve preostale obaveze ATBa što u celini iznosi oko 105-110 milione evra – prenosi austrijski „Vien cajtung“.

.

Jiancheng Čen predtavnik iz Wolonga je nakon današnjoj konferenciji za štampu izazio zadovoljstvo istakavši da će se poboljšati finansijska situacija u ATBu a sve u culji „olakšavanja daljeg rasta“ firme. Tokom svog izlaganja Čen je istakao da će se u Evropi formirati centar za istaživanje i razvoj za celu Wolong grupu.

.

Kompletna ATB grupa ima 3600 zaposlenih i to u Austriji, Nemačkoj, Poljskoj, Velikoj Britaniji i Srbiji.

.

.

Wiener Zeitung

A-Tec-Pleite: Chinesen wollen ATB-Umsatz auf 600 Millionen Euro verdoppelnKOMENTARI

 1. Bunjevac kaže:

  Još kadgod su stari divanili da će žuta rasa priovladat svitom.Izgleda da smo tu digod.Kinezi tušta rade,imadu tušta novaca i tušta dice,još samo njim više prostora fali.

 2. Anonimni kaže:

  zanima me koliko je A – tek platio Sever?

 3. Andrija kaže:

  :

  zanima me koliko je A – tek platio Sever?

  Odlicno pitanje!

 4. Bunjevac kaže:

  Cigurno je da su A-tek i ko zna još ko imali zdravo velike hasne od ovog pogađanja sa žutima.Jeftino kupili,skupo prodali.A sve radnike kečili nogom u dupe na put!Srbijanski političari držali listve Austrijancima dok su krali i mećali u džepove i sad žutima dali skupo,a s listava se skrndavili najsirotiji.Tribalo bi ji sve dobro iskandžijat i upregnit u jaram nek oru ko volovi oko Subatice bar bi uštedili na nafti,pa nek vide kako se kruv zarađiva!Ujmoca isina iduva svetog amen.

 5. dasHHa kaže:

  Struktura i udeo vlasnistva u korporaciji A-tec industries AG

  http://www.a-tecindustries.com/loom_data/files/11/Organigramm_April_2011_engl.pdf

 6. dasHHa kaže:

  Da dopunim da je A-tech i zvanicno pre prodaje ATB-a kinezima rascepkan i na prodaji usled proglasenog bankrota.Wolong naglasava da ce sve postojece fabrike i RDA centri u evropi nastaviti sa radom,nece biti smanjenja broja radnika.

  http://china.org.cn/business/2011-10/21/content_23689113.htm

 7. robespjer kaže:

  sever je prodat tom hohstapleru kovachu iz atb austria za 4 miliona evra, a pre toga su probali da prodaju za samo pola miliona evra. Bandit je sada preprodao za 62 miliona, a pre toga ko zna koliko miliona je izvukao iz severa. Ostavio je samo dug od 105 miliona. Naravno ovakvo profitiranje mu je omogucila jos veca banda iz agencije za privatizaciju. Ne, oni nisu radili za proviziju. Ali posto je to sve ista politika kao i sada nece se niko zainteresovati da se sve ovo preispita. Policija i tuzilastvo su deo politicke drzave, a ne pravne, koje ovde zasad nema.
  Placi srbijo, vojvodino i subotice.

OSTAVITE KOMENTAR

3 + 5 =

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 12 + 5 ?
Please leave these two fields as-is: