Klasika za sve

Simfonijski orkestar Akademije umetnosti i Vojvođanski mešoviti hor, uz maestra Andreja Bursaća i pijanistkinju Ritu Kinku, izvodi seriju koncerata u okviru ciklusa Klasika za sve, u periodu od 6. do 15. decembra 2010. godine, u šest gradova Vojvodine.

Ciklus započinje koncertom u Zrenjaninu (6. decembra), a završava koncertom u Novom Sadu (15. decembra). U međuvremenu će se Simfonijski orkestar Akademije umetnosti i Vojvođanski mešoviti hor predstaviti u Senti (7. decembra), Somboru (9. decembra), Subotici (10. decembra) i Pančevu (13. decembra).

Koncert u Subotici održaće se 10. decembra u Velikoj većnici Gradske kuće sa početkom u 20h.

Kako sam naziv ciklusa nagoveštava, na programu su dela Bečkih klasičara, Volfganga Amadeusa Mocarta i Ludviga van Betovena.

Slika

Ciklus Klasika za sve, kao izuzetna inicijativa za podizanje kvaliteta muzičkog života u Vojvodini, podržan je od strane Švedske agencije za međunarodni razvoj i saradnju (Sida) u saradnji sa Evropskom asocijacijom konzervatorijuma i muzičkih akademija/fakulteta (AEC).

Suorganizator koncerta, pored Akademije umetnosti i Muzičke omladine Novog Sada, je i „UP&UP“ društvo za konsalting, menadžment i organizaciju kulturno‐umetničkih
događaja iz Subotice.

Za sve zainteresovane ljubitelje klasične muzike u Subotici, ulaz na koncert je besplatan.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

1 + 5 =