Klavirski trio "Barcarola" iz Ljubljane

Kako navodi dnevni list Danas, Subotičani će 18. maja, sa početkom u 19.30h u Velikoj većnici Gradske kuće imati prilike da čuju slovenački klavirski trio „Barcarola“ iz Ljubljane. Članovi ovog kamernog ansambla su studenti, a mentor im je profesor Tomaž Lorenz sa Akademije za glasbo u Ljubljani.

Zanimljivo je da su dva člana, odnosno članice ovog ansambla rođene Subotičanke – Minea Marton, klavir i Zrinka Vlašić, violončelo. Njihov mentor Tomaž Lorenz je poslednji put u Subotici svirao povodom 100. godišnjice Muzičke škole, daleke 1968. godine, sa svojim klavirskim sastavom „Trio Lorenz“. Imali su vrlo zapažen nastup pred subotičkom publikom.

Klavirski trio „Barcarola“ je oformljen 2008. u Konzervatoriju za muziku i balet u Ljubljani, u klasi profesora Matije Lorenza. Učestvovali su na međunarodnom takmičenju kamerne muzike „Ars Nova“ u Trstu (Italija), gde su osvojili prvu nagradu, i naslov najboljeg kamernog ansambla. Na koncertu u Subotici izvešće dela Ludviga van Betovena i Felixa Mendelsona.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

7 + 3 =

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 13 + 13 ?
Please leave these two fields as-is: