Klizačice uspešne u Beogradu

U Beogradu je održano 7. Međunarodno takmičenje u umetničkom klizanju „7th Europa Cup Skate Helena 2014" koje se nalazi u kalendaru Svetske klizačke federacije i svrstava se u ISU evropski kriterijum.            

 

Na jednom od najačih takmičenja u regionu učestvovalo je 250 takmičara iz 19 zemalja. Beogradska publika mogla je da vidi najbolje mlade klizače iz Finske, Austrije, Rusije, Mađarske, Bugarske, Slovenije, Hrvatske, Italije, Nemačke, Holandije, Belgije, Slovačke, Kazahstana, Malezije, Turske, Bosne i Hercegovine, Moldavije i Srbije.

DSC08075


Iz subotičkog „Spartaka“ takmičile su se četiri takmičarke u kategoriji Basic novice A 2002/2003. godište.


   
U jakoj međunarodnoj konkurenciji od ukupno 27 prijavljenih učesnica postigle su sledeće rezultate:
6. mesto: LEONA ROGIĆ

11. mesto: MILA ŠKORIĆ
21. mesto: TEODORA DER
23. mesto: ANITA KOVAČ

 

Klizački klub "Spartak" je u drugom kolu Euro kup takmičenju za mlade klizače i klubove osvojio ukupno 11 bodova, što je najbolji rezultat u istoriji dosadašnjih učešća subotičkog kluba.


– Euro kup takmičenje se održava u pet zemalja: Slovenija, Srbija, Češka, Mađarska i Italija, učestvuje više od 100 klubova iz dvadesetak evropskih zemalja. Prošle godine odnosno sezone 2012/2013, Spartak je u konkurenciji od 102 kluba zauzeo solidno 85. mesto sa ukupno 7 bodova iz tri takmičenja, što je svakako veliki uspeh za naš klub s obzirom da smo jedini klub učesnik koji nema pokrivenu ledenu ploču – ističe Jovan Rogić.

 


Leona Rogić je postigla novi najbolji rezultat ove sezone (28,43 boda) i najbolje je plasirana takmičarka iz Srbije.


Već za nedelju dana dve najbolje subotičke takmičarke Leona i Mila će učestvovati na međunarodnom turniru u Sarajevu "Sarajevo open 2014", koji se priređuje u čast 30-to godišnjice od zimskih olimpijskih igara u ovom gradu.KOMENTARI

  1. Pravdoljub kaže:

    Sve cestitke , samo napred omladino . Pokazite svetu i pokazite nama starijima da ste Vi ne samo buducnost nego nasa sadasnjost. zauzmite Vi deco ovu zemlju i vodite je svojim sportskim uspesima..

OSTAVITE KOMENTAR