Klizačko takmičenje za godišnjicu Olimpijade

Prvim međunarodnim takmičenjem u umetničkom klizanju "Sarajevo Open 2014", obeleženo je 30 godina od održavanja Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu, 1984. Od 31. januara do 2. februara u Olimpijskoj dvorani "Huan Antonio Samaran" nastupilo je  više od 170 takmičara i takmičarki u umetničkom klizanju iz 16 zemalja. U Sarajevu su nastupile takmičarke i takmičari iz Turske, Kipra, Bugarske, Rumunije, Italije, Rusije, Finske, Švedske, Estonije, Hrvatske, Slovenije, Srbije, Moldavije, Austrije, Meksika i BiH.

 

U kategoriji Basic novice A2 (2002-2003. godište) učestvovale su i dve najbolje klizačice subotičkog “Spartaka”. Leona Rogić je dokazala svoj veliki talenat i u veoma jakoj međunarodnoj konkurenciji izborila odlično 4.mesto i popravila svoj lični rezultat osvojivši 30,63 boda, a Mila Škorić je osvojila 11. mesto sa 21.88 boda.

leona i mila

Takmičenje je u zvaničnom kalendaru Međunarodne klizačke unije (ISU)  i veliko je iskustvo za naše takmičarke koje su pokazale da i pored toga što treniraju pod vedrim nebom na otvorenom klizalištu, mogu da učestvuju u ovako jakim takmičenjima i postižu odlične rezultate.

 

Sledeći ispit za subotičke klizačice će biti u subotu 8. februara kada će učestvovati na takmičenju ”Napfeny kupa 2014” u Segedinu, gde će pored klubova iz Mađarske učestvovati i klubovi iz Srbije (KK Spartak, KK Vojvodina i KK Olimpik).

leona i vuckoKOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR