Književna čajanka: Imagine all the people

„…Premoreno je ovo društvo…”

Stevan Tatalović

 

Književno predstavljanje mladog autora Stevana Tatalovića iz Beograda pod nazivom ,,Imagine all the people održana je u okviru projekta Colourful Cooperation koji se finansira kroz Interreg–IPA program prekogranične saradnje Mađarska-Srbija u Mađarskom kulturnom centru (Bohinjska bb) u sredu 12. februara 2020. godine sa početkom u 18 časova.

Stevan Tatalović (1987), živi i radi u Beogradu. Piše poeziju i akademske tekstove. Rukopis „Ustupanje mesta” je autorova prva (prava) zbirka pesama, koju je objavio Treći Trg 2016. godine kao nagrađeni rukopis poezije. Autor je prethodno objavio knjižicu „O“ u izdanju beogradskog Pesničenja. U najavi je izdavanje nove zbirke pesama. Sa autorom je razgovarala Marija Ilić, master književnosti i srpskog jezika.

Projekat Colourful Cooperation – Raznobojna saradnja, kao što i sam njen naziv nagoveštava, jeste raznobojna, dinamična saradnja stanovništva i posetilaca pograničnog područja Mađarske i Srbije, na čije programe su svi dobrodošli. Zahvaljujući lokalnim običajima i kulturnoj raznobojnosti u jednoj od najzanimljivijih regija Evrope, na teritoriji Evroregije DKMT nalaze se županije Bač-Kiškun i Čongrad, kao i Autonomna pokrajina Vojvodina. Na ovim područjima već vekovima zajedno žive mnoge nacije, čuvajući svoju tradiciju i svoje običaje, te čineći tako svakodnevicu raznobojnijom.

Colourful Cooperation promoviše regionalne umetnike i kulturne programe i ovaj raznobojni projekat otvara vrata Mađarskog kulturnog centra na Paliću, mesta susreta i razmena ideja, mesta u kome će se pružati podrška regionalnim umetnicima i promovisati najrazličitiji trendovi u kulturi.  Interreg–IPA program prekogranične saradnje Mađarska-Srbija implementira se u okviru finansijskog perioda 2014-2020 Evropske unije, putem Instrumenta za pretpristupnu pomoć (IPA).

Za više informacija, molimo posetite veb-sajt programa: www.interreg-ipa-husrb.com.

 

 KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR