Ko će nadoknaditi izgubljeni prtljag?

Danas je održana press konferencija na kojoj su se javnosti obratili, iz Srednje ekonomske škole, "Subotice-transa" i agencije "Profis. Javno preduzeće “Subotica-trans” privremeno je suspendovalo četiri vozača, koji su prošle nedelje vozili đake Ekonomske škole „Bosa Milićević“ u Italiju, gde je od dva autobusa ovog prevoznika jedan ukraden, a drugi obijen. Šteta naneta subotičkom preduzeću iznosi više od 150.000 evra.
– Autobusi “Subotica -transa” imali su niz osiguranja koja su predviđenja zakonom. Jedino nisu bili osigurani od krađe, jer prema statističkim podacima postoji mali rizik za takvo kriminalno delo. Privremenu suspenzuju vozača ne želim da komentarišem, jer je interna istraga u preduzeću o postupcima vozača u toku. Mi smo sve uradili po zakonu i samo smo bili angažovani od strane "Profisa" za prevoz đaka – objašnjava direktor JKP "Subotica-trans", Tibor Fazekaš.
U turističkoj agenciji “Profis”, koja je bila organizator eskurzije tvrde da za dve decenije poslovanja ovakvih incidenata nisu imali. Prtljag učenika nije osiguran, tako da se sada traže rešenja kako da se nadoknadi šteta učenicima, kažu u turističkoj agenciji.
Direktor turističke agencije “Profis”, Nikola Korać za incidend u Italiji ne smatra da agencija snosi odgovornost. Korać kaže da su uradili sve po zakonu i da nisu krivi za maler koji ih prati, pošto su pre pola godine na eskurziji subotičkih gimnazijalaca nestali pasoši. U ovom slučaju svi pasoši su se nalazili u sefu autobusa i kada je jedan ukraden nestalo je i 43 pasoša.
– Desilo se ono što niko nije mogao da zamisli, nestao je autobus. Mi smo sve uradili da se izdaju provremene putne isprave i nastavili putovanje po planu – ističe Korać.
Kada se bude znalo da li će i na koji način nadoknaditi šteta učenicima biće održan i roditeljski sastanak u srednjoj ekonomskoj školi “Bosa Milićević”. Na sastanku će biti prisutni i predstavnici agencije “Profis” i “Subotice -transa”.
Istraga o tome šta se desilo je u toku. U stalnom kontaktu sa italijanskom policijom je agencija.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR