Ko je kriv za uništenje Fidelinke pita SBB-SPO

Gradski odbor SPO i Savez bačkih Bunjevaca podsećaju da ni do danas javnosti nije sapšteno ko je kriv za potpuno uništenje Fidelinke i gde je novac koji je, kako je gradonačelnik Subotice rekao, „isisan“ iz ove kompanije.

.

U međuvremenu je, nekoj slovenačkoj firmi „Don Don“ u zakup data firma Fidelinka-pekara. Tako je još jednoj stranoj firmi u Subotici budzašto data fabrika, pogoni i tržište.

.

Iz tog razloga, GO SPO i Savez bačkih Bunjevaca pozdravljaju odluku trgovinskog lanca AD Trogopromet da firmi „Don Don“ uskrati prodajni prostor i da ubuduće i svom objektu prodaje hleb domaćih proizvođača.KOMENTARI

 1. adkersu kaže:

  Bajiću, Bajiću, na prstima jedne ruke možeš da izbrojiš u kojim partijama još nisi bio.SIKTER!

 2. highlander kaže:

  Fidelinka ima deonice u Trgoprometu…bolje da se Trgopromet bavi sa svojim akcionarima nego da izigrava patriota…prodate duse sefova u trgoprometu

 3. Anonimni kaže:

  Nema veće prostitutke u političkom životu Subotice od njegovog visočanstva Mirka Bajića

 4. izbjeglica kaže:

  Molit ću lijepo da se komentari koji vređaju izbjeglice ne puštaju jer to nije stvar demokracije i ličnog mišljenja već se radi o širenju mržnje i netrpeljivosti prema istima. Hvala lijepo.

 5. nesvrstan kaže:

  A koji od ovih komentara vređa izbeglice?

  Uz iskreno poštovanje prema mukama kroz koje je većina ljudi koji sebe svrstavaju u kategoriju izbeglica prošla, postavio bih pitanje kad zvanično prestaje status „izbeglica“?

  Većina se ovde nalazi već 15-ak godina, moj deda je preživeo više ratova, pobuna… bio u logoru, na radu… oduzimana mu imovina i zemlja… nikad nije dobio redovnu penziju niti pomoć… nikad ništa a plaćao poreze i sve državne „takse“ koje su mnogima bile opraštane i danas se opraštaju – pa ga niko nikad nije nazivao ni izbeglicom ni borcem ni bilo kakvim drugim povlaštenim imenom…

  Pa da onda pitam ponovo – kad postajemo jednaki? Koji je to „zakonski“ rok?

  Istina je da  mi ovde nismo glupi, besmisleni, bratoubilački rat i krvoproliće na ulicama našeg grada, ali isto tako nismo MI (Subotičani, Vojvođani pa i Srbi) krivi za to što se dešavalo!

  Šta još da damo pored svih onih vikendica, kuća, dnevnih soba, RADNIH MESTA?!

  Da li ja sad treba da zamolim da se ne piše ijekavicom i što ste napisali „demokraCija“ jer to mene vređa zbog svega gore navedenog? – E pa ne vređa me! Mogu da prihvatim različite kulture i različita mišljenja, ne vređa me i ne smeta mi.

  Ali bi bio red da jednom postavimo stvari na svoje mesto i nazovemo ih pravim imenom!

  J asam Srbin ali su me celog života lupali po ušima da ćutim, da to ne spominjem javno jer ima tu Mađara, ima Bunjevaca… „nemoj da provociraš, uvrediće se neko…“   –  GLUPOSTI!

  Niko se ne okrene na korzou za nekim ko nosi majicu sa USA dresom ili francuskim pa čak ni mađarskim, slovenačkim ili hrvatskim, ali svi primetimo (i meni bode oči zbog mog kućnog vaspitanja) kad se neko prošeta u majici sa velikim ZVANIČNIM grbom Srbije, zemlje u kojoj svi mi živimo!

  Jedna činjenica je nepobitna i na nju nema komentara – naš grad je oduvek „imao“ specifičan mentalitet, mnogo nacija i različitih kultura i niko nikom nije smetao niti bio trn u oku, od devesetih na ovamo, razloge povežite sami, prestali smo da imamo obavezno učenje mađarskog jezika u osnovnim školama, dobili smo mađarsku gimnaziju pa sad bunjevački jezik, pa hrvatski u školama…

  Da li to sve nama zaista treba? Sadašnja politička struktura u Subotici pripada „mlađim“ generacijama i ne seća se svih detalja, a ruku na srce ima mnogo onih koji se svrstavaju i u „izbeglice“ pa sad svim silama pokušavaju da promene nešto što je ovde uvek funkcionisalo ali nije u nekim drugim državama okruženja.

  Neću da čitam šta sam napisao, pustiću ovaj text bez „kontrole“ jer se celog života kontrolišem da ne bih uvredio nekoga e sad me zanima ko će se prepoznati kao „uvređen“ !?

  Ja sam rođen u Subotici i smatram da ne treba da budem kažnjen zbog toga…

 6. boki kaže:

  samo da se zna: kod nas u subotici ja još nisam čuo da je auto sa hrvatskim tablama bio razbijan, dok naši u hrvatskoj su imali prilično gadna iskustva

 7. Truli kaže:

  verovatno su losa sredstva informisanja ovde kod nas

OSTAVITE KOMENTAR

82 + = 84

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 10 + 3 ?
Please leave these two fields as-is: