Kobasice na trgu

Na gradskom trgu u Subotici građani su imali priliku da probaju pravi vojvođanski specijalitet, kobasice iz Turije. Subotičani su tražili sveže, suve ili roštilj kobasice iz Turije. Kao i ranijih godina organizatori „Kobasicijade“ donirali su kobasice 50 metara sveže kobasice Crvenom krstu Subotica za potrebe Narodne kuhinje.

kobasicijada-turija-subotica_660x330

„ Ja sam prošle godine napravio najdužu kobasicu i ušao u Ginisovu knjigu rekorda. Želimo da svi koji nemaju priliku da dođu u Turiju, probaju kobasice. Interesovanje je veliko“, kaže Miroslav Medurić, predsednik Organizacionog odbora „Kobasicijade“, Turija.

U Subotici ima 1100 korisnika Narodne kuhinje. Stručni saradnik Crvenog krsta Miodrag Varo kaže da im pomoć mnogo znači, jer mogu da obogate obroke programa Narodne kuhinje.

Organizatori turijske Kobasicijade, koja će se po 32. put održati od 26. do 28. februara, obećavaju bogat i zanimljiv program, a između ostalog biće prikazana i najduža kobasica na svetu, kao i nagrade za posetioce.



KOMENTARI

  1. Marija kaže:

    svaka cast.ali koliko inspekcija radi svoj posao u ovakvim situacijama? pogledajte na ogledalofirme kako se to posluje sa mesom i mesnim preradjevinama

OSTAVITE KOMENTAR

54 + = 58

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 9 + 8 ?
Please leave these two fields as-is: