Kobno skretanje za Mali pesak

Troje poginulih, dvoje teže i jedno lakše povređeno lice, crni je bilans teške saobraćajne nesreće koja se dogodila u subotu uveče na putu Kanjiža–Horgoš. U stravičnoj nesreći poginuli su Dragan Hajdin (39) iz Kanjiže i Nikola Radin (42) i Jovana Kojić (19) iz Kikinde.

Do sudara dva putnička automobila došlo je nadomak Kanjiže, na raskrsnici regionalnog puta prema Horgošu i lokalnog puta za Mali Pesak, gde su se oko 20.45 sati sudarili „mercedes” kanjiških registarskih oznaka, kojim je upravljao Hajdin, i „ford fokus”, za čijim volanom je bio Radin,Po onome što se zna, „mercedes” kojim je upravljao Hajdin dolazio je s obližnjeg Tandari salaša” prema Kanjiži, gde je sa suprugom Majom i Aleksandrom Pivićem išao da obiđe učesnike Međunarodnog prvenstva u preferansu, a „ford” s Kikinđanima je sa sporednog puta iz pravca Malog Peska izlazio na regionalnu saobraćajnicu – saznaje “Dnevnik”.

nesreca

Od siline udara, „ford” se isprevrtao i zaustavio pored puta, na nekoliko metara nižoj njivi u podnožju odbrambenog nasipa kojim ide regionalna saobraćajnica, dok je „mercedes” ostao preprečen na putu.

U „fordu” su bili kikindski muzičari Nikola Radin, Miroslav Popov i Jovana Kojić, koji su išli na ugovorenu svirku na „Tandari salaš”. Kako smo saznali, muzičari su se zabunili i skrenuli ranije prema Malom Pesku i kada su to uvideli, čuli su se s organizatorima, pa su se vratili i u trenutku kada su na veoma nezgodnoj raskrsnici skretali levo, došlo je do tragedije.

Vest o tragediji brzo se pročula u Kanjiži jer je Dragan Hajdin sin poznatog privrednika Dušana Hajdina, vlasnika porodične fabrike za preradu začinske paprika i sušenog povrća „SD Martonoš”, u čiji rad je bio uključen i Dragan, a uz suprugu Maju ostalo je troje dece.

– Svi smo se našli u šoku kada smo čuli šta se dogodilo jer su učesnici Međunarodnog preferans prvenstva očekivali da od 21 sat počne drugarsko veselje, ali nas je tragedija sve teško pogodila – ispričao je sagovornik s „Tandari salaša”. Dragan je sa suprugom Majom i kumom Aleksandrom bio da obiđe učesnike jer njegov otac Dušan vodi Preferans klub „Kanjiža” i glavni je organizator. Umesto drugarskog veselja koje se uobičajeno priređuje, posle svega golema tuga. Strašna sudbina, jer je prethodnog dana, u petak, 13. maja, bilo krštenje Draganovog najmlađeg deteta.

Mesto nesreće bilo je raskrčeno od olupina automobila već tokom noći, tako da na prvi pogled gotovo da nije bilo uočljivo da se tu desila velika tragedija.

Dragan Hajdin je, uz angažman u porodičnoj firmi, bio i na dužnosti potpredsednika FK „Potisje” iz Kanjiže pa je, po saznanju o njegovoj pogibiji, odložena utakmica Subotičke područne lige, a Draganova supruga Maja je zadobila samo lakše povrede i već je kod kuće, dok su ostala dvojica teže povređenih posle nesreće upućeni u bolnicu u Suboticu i nisu u životnoj opasnosti.

 

DNEVNIKKOMENTARI

 1. freelancer kaže:

  Dakle, tako “saznaje Dnevnik“… E pa, KVAZI NOVINAR, samozvani novinar, nije dobro “saznala“…
  Muzičari su išli na svirku UPRAVO onome koji ih je pobio. Da, POBIO i u ovom slučaju je UBICA… Pijani ubica…
  Muzičari su, vozeći se na svirku, zalutali… Pomenuti “sin uglednog bizMismena“ je krenuo njima u susret, ne bi li ih doveo na salaš na pijanku u povodu već pomenutog krštenja…
  Dogodila se saobraćajka. Ono što je NEPOBITNO jeste da je “sin uglednog bizMismena“ bio mrtav pijan te da je mercedesom udario u ford brzinom izmedju 150 i 180 km/h… Zanimljivo… Tolikom brzinom se ne vozi ni po autoputevima (po propisu)…
  Tačnu brzinu, kao i druge okolnosti, utvrdiće istraga i veštaci .
  DA JE PRAVDE, bili bi troje mrtvo, ALI SVI U MERCEDESU, a ne muzičari… Kako to da ostalo dvoje u mercedesu nije reklo PIJANOM , “hajde smanji malo, nismo na trkačkoj stazi“…

 2. BD kaže:

  Druze, nije lepo to što pišeš…
  Da je sreće mimoišli bi se i svi bi danas živi bili.
  Nije lepo to što smatraš pravdom da bi bilo bolje da je poginula i supruga od nesrećnog čoveka Dragana, jer onda njihovih troje dece ne bi ostala bez jednog nego bez oba roditelja.
  Ovo je velika tragedija, splet jako velikih nesrećnih okolnosti…
  I da je mercedes išao sporije i da se Ford zaustavio na stop, ničeg od ovoga bilo ne bi…
  I jedino još da ti kažem još da je velika sramota ono što si napisao šta smatraš pravdom!

 3. stormwatch kaže:

  @BD

  Jeste BD. Uvek su vozaci Fordova, Jugova, Stojadinova i ostalih slabijih vozila negativci u odnosu na vase BMW (produzetak kite) i Mercedes seljachine koje se drze svih pravila u saobracaju. Kolika je brzina dozvoljena na lokalnim putevima po Srbiji izvan naseljenih mesta? 80Km? Pa zasto je onda ovaj tvoj isao duplo brze?

OSTAVITE KOMENTAR