Kod nas 70 a u Preševu 1000

JP Putevi Srbije su u prethodnih godinu dana potpisali oko 5.000 rešenja o ekspropijaciji zemljišta na budućoj trasi Koridoru 10. Zemlja se kupovala na različitim deonicama od nas na severu do Preševa na jugu, što nebi izazvalo nikakvu buru, da u javnost nije procurela vest o cenama kvadrata koje je država plaćala.

Slika

Za razliku od našeg grada gde je cena kvadratnog metra, najplonije zemlje u državi, plaćen 70 dinara, JP Putevi Srbije imaju nameru da vlasnicima zemlje u Preševu i Bujanovcu isplate čak 13 puta veću cenu, i zemlju odkupe po ceni od 1000 dinara po kvadratu. Da su Subotičani najlošije prošli u celoj ovoj priči potvrđuje činjenica da je i u Beloj Palanci maksimalna cena otkupa bila 5,5 evra.

Sa razlogom se u medijima postavlja pitanje zašto građani Subotice nisu ravnopravni sa građanima drugih gradova.

Direktor za pravne poslove Puteva Goran Tomić za B92 kaže da cene eksproprijacije određuje Poreska uprava, a da je glavni parametar tržišna vrednost zemljišta na nekoj teritoriji.

"Ne može da košta kvadratni metar u Beogradu isto kao i negde u centralnoj Srbiji. U svih 30 gradova i opština cene eksproprijacije su različite, a parametri su određeni na osnovu tržišne vrednosti nekretnina na nekoj teritoriji", kaže Tomić.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

+ 50 = 53

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 7 + 10 ?
Please leave these two fields as-is: